Guvernatoarea statului Michigan a aprobat redeschiderea fabricilor, inclusiv a uzinelor auto, pe 11 mai

Guvernatoarea statului Michigan a aprobat redeschiderea fabricilor, inclusiv a uzinelor auto, pe 11 mai
scris 8 mai 2020

Guvernatoarea statului Michigan, Gretchen Whitmer, a aprobat joi redeschiderea fabricilor pe data de 11 mai, eliminând un obstacol major care împiedica producătorii auto americani să readucă la lucru miile de angajați aflați în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Whitmer a prelungit în același timp ordinul ca oamenii să stea în case timp de încă două săptămâni, pentru a evita un al doilea val de cazuri de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, scrie News.ro.

FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus CITEȘTE ȘI FOTO Orban la Ford România. Președintele companiei: Avem nevoie de sprijin, ca afacere. Orban îndeamnă la cumpărarea de mașini produse în România. Inclusiv pentru a fi feriți....de virus

Guvernatoarea a tot amânat relaxarea restricțiilor, ceea ce a dus la declanșarea unor proteste și la întârzierea eforturilor de reluare a activităților de asamblare a vehiculelor în alte regiuni ale Statelor Unite, pentru că multe componente sunt produse în Michigan, unde se află orașul Detroit, cunoscut și sub numele de Motor City.

”Nu am scăpat încă de pericol, dar acesta este un important pas înainte”, a afirmat guvernatoarea într-un comunicat.

Potrivit datelor de joi, în Michigan sunt peste 45.000 de cazuri de COVID-19 și au avut loc 4.343 de decese, dar autoritățile au anunțat că rata infectărilor a scăzut.

Potrivit datelor Departamentului Muncii, săptămâna trecută 3,2 milioane de americani au solicitat pentru prima oară indemnizații pentru șomaj, iar numărul total al cererilor depuse din 21 martie a atins circa 33,5 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
gretchen whitmer
șomaj tehnic
coronavirus