Guvernul spaniol luptă împotriva inflației cu un milion de abonamente gratuite pentru călătoriile cu trenul

Guvernul spaniol luptă împotriva inflației cu un milion de abonamente gratuite pentru călătoriile cu trenul
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2022

Aproape un milion de persoane din Spania au obținut un abonament gratuit pentru călătoriile cu trenurile regionale și metropolitane, în cadrul unui program introdus pentru a susține puterea de cumpărare, a anunțat luni Guvernul de la Madrid, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Astăzi am ajuns la cifra de un milion de abonamente gratuite la Renfe", compania națională de căi ferate din Spania, a anunțat premierul Pedro Sanchez cu prilejul unei reuniuni cu membrii partidului său, scrie Agerpres.

România - succes neașteptat la producția de biciclete în Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România - succes neașteptat la producția de biciclete în Uniunea Europeană

Cifra, de aproape două ori mai mare decât cea anunțată cu prilejul intrării în vigoare a acestei măsuri, la începutul lunii septembrie, "confirmă primirea călduroasă a acestei măsuri de către utilizatori", a apreciat la rândul său societatea Renfe într-un comunicat de presă.

Măsura, care este prognozată să rămână în vigoare timp de patru luni, privește trenurile metropolitane din marile centre urbane precum Madrid, Barcelona, Valencia sau Sevilia, dar și trenurile pe distanțe medii. Obiectivul este susținerea puterii de cumpărare a spaniolilor, afectată în mod semnificativ de accelerarea inflației, și să îi încurajeze să renunțe la automobilele proprii pentru a utiliza transportul în comun.

Compania feroviară Renfe estimează că măsura va permite economisirea a 118 milioane de litri de carburant și evitarea emiterii în atmosferă a 360.576 de tone de CO2.

Întrebat de presă, ministrul spaniol al Transporturilor, Raquel Sanchez, a spus luni că se gândește la introducerea unor măsuri structurale care să încurajeze folosirea transportului public și după data de 31 decembrie 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
tren