Herbert Diess este noul CEO al Volkswagen Group. Șefii Audi și Porsche au primit sarcini la nivelul întregului grup

Herbert Diess este noul CEO al Volkswagen Group. Șefii Audi și Porsche au primit sarcini la nivelul întregului grup
scris 13 apr 2018

Acționarii Volkswagen Group au decis înlocuirea lui Matthias Muller la conducerea companiei cu Herbert Diess, până în acest moment CEO al mărcii VW. Mai multe modificări în conducerea companiei și în organizarea activității au fost decise de Consiliul de Supervizori și acționari. Vineri vor fi anunțate modificările într-o conferință de presă.

Volkswagen Group, cel mai mare constructor de automobile din lumne, a decis schimbarea CEO-ului companiei, Matthias Muller, cu Herbert Diess, cel care în urmă cu doar 3 ani a preluat conducerea brandului VW după ce activase în BMW AG. Diess are ca principală misiune extinderea la nivelul celor 12 mărci a transformărilor pe care le-a început în cadrul mărcii VW. Potrivi primelor informații, vor fi constituite noi direcții de business, mărcile vor fi împărțite în mai multe categorii, iar șefii actualelor companii din subordine vor prelua mai multe sarcini. Diess va conduce personal o structură numită Vehicel IT, care se va ocupa cu conectivitatea mașinilor și zona de cercetare și dezvoltare.

Reducerea drastică a impozitului pe autovehicule - respinsă. Guvernul a calculat că ar diminua bugetele locale cu jumătate de miliard de lei și PIB-ul cu 0,05% CITEȘTE ȘI Reducerea drastică a impozitului pe autovehicule - respinsă. Guvernul a calculat că ar diminua bugetele locale cu jumătate de miliard de lei și PIB-ul cu 0,05%

Printre primele informații transmise de companie se numără numirea lui Rupert Stadler, șeful Audi, ca responsabil cu vânzările pentru întreg grupul, iar Oliver Blume, șeful Porsche, ca responsabil cu producția pentru întreg grupul. Acesta din urmă va face parte de acum din Consiliul de Administrație.

Șeful achizițiilor, Francisco Javier Garcia Sanz, a părărsit compania „la cerere” și va fi înlocuit, temporar, de șeful responsabil cu achizițiile de la marca VW. Noul șef de HR al grupului va fi Gunnar Kilian, care a făcut parte din consiliul angajaților.  

Încă de la momentul anunțării schimbărilor de la vârful Volkswagen AG, acțiunile companiei au crescut rapid.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
herbert diess
matthias muller