Honda a confirmat că explozia unui airbag Takata a provocat moartea unui șofer, al 11-lea astfel de caz în lume

Honda a confirmat că explozia unui airbag Takata a provocat moartea unui șofer, al 11-lea astfel de caz în lume
scris 7 apr 2016

Constructorul japonez de mașini Honda a confirmat că explozia unui airbag Takata, instalat pe unul dintre vehiculelel sale, a provocat moartea unui șofer în Statele Unite, la sfârșitul lunii martie, al zecelea astfel de caz înregistrat până în prezent în SUA și al unsprezecelea în lume, relatează Le Parisien.

“În cursul unei inspecții, Honda a confirmat că airbagul Takata de pe o Honda Civic din 2002 s-a declanșat violent în cursul unui accident survenit la 31 martie, în Texas, ceea ce a dus la moartea tragică a șoferului”, a anunțat grupul într-un comunicat, anunță News.ro

Victima, Huma Hanif, în vârstă de 17 ani, a murit în accidentul minor – coliziunea cu un alt vehicul. “Honda a transmis Agenției americane pentru Securitate Rutieră (NHTSA) toate informațiile disponibile, obținute până în prezent, privind istoricul vehiculului și va continua să coopereze cu NHTSA pe tot parcursul anchetei privind accidentul”, a dat asigurări compania.

Numeroase alte cazuri de activări intempestive ale airbagurilor Takata au fost înregistrate în lume. Acestea au fost urmate de campanii masive de rechemări în service care au vizat 50 de milioane de mașini.

Wizz Air a investit 100 de milioane de euro într-o nouă bază la Sibiu CITEȘTE ȘI Wizz Air a investit 100 de milioane de euro într-o nouă bază la Sibiu

Takata și constructorii auto care au folosit airbagurile sale nu au elucidat deocamdată cauza problemelor, dar se pare că este vorba de trei factori: un agent chimic ce nu poate absorbi umiditatea (nitrat de amoniu), condiții climatice extreme și o problemă de design.

Joi, acțiunile Takata au scăzut cu 1,7% la Bursa de la Tokyo. 

viewscnt
Afla mai multe despre
airbag takata
honda