Honda vrea să mai lanseze un model electric în Europa, în maxim doi ani

Honda vrea să mai lanseze un model electric în Europa, în maxim doi ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 mar 2020

Honda intenționează să lanseze un al doilea vehicul electric în Europa, în maxim doi ani de la lansarea lui Honda e, micul model ce amintește de mașinile anilor 70.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Honda și-a anunțat planurile pentru Europa, într-o conferință organizată în locul celei care ar fi trebuit să se desfășoare la Geneva. Tom Gardner, șeful Honda Europa, a anunțat că toate mașinile mărcii din Europa vor fi echipate cu tehnologii de conectare avansată. “Clientul de azi așteaptă ca vehiculul lui să se conecteze fără probleme cu viața lui”, a explicat Gardner, care a spus că generația următoare ed vehicule va fi echipată cu Honda Personal Assistant și cu sistemul MyHonda+.

Honda vrea să mai lanseze un model electric în Europa, în maxim doi ani

După startul vânzărilor lui Honda e, care este programat în vara acestui an, marca japoneză vrea să mai lanseze încă un model electric, în 2022. Honda e este așteptat să atragă circa 10.000 de clienți anual, în Europa.

Honda și-a porpus să lanseze patru noi modele electrice, la nivel global, în următorii trei ani, însă până în acest moment nu există informații legate de caroseria aleasă de japonezi pentur fiecare model.

În același timp, procesul de electrificare va cuprinde și noi hibride, primul dintre acestea urmând să fie noua generație Civic, care ar putea avea și o versiune plug-in. De asemenea, SUV-ul HR-V, va avea o versiune hibrid.

Pentru a face față limitelor de emisii care intră în vigoare în 2020 și 2021, Honda ar putea să introducă pe piață și alte hibride, care nu sunt fabricate în Europa.

FOTO Lexus lansează RX facelift în România, mai scump cu 7.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Lexus lansează RX facelift în România, mai scump cu 7.000 de euro

Tom Gardner a recunoscut că presiunea pusă de autoritățile din Europa asupra constructorilor de autovehicule a accelerat introducerea de propulsii cu emisii reduse și electrice pe această piață, “mai repede decât oriunde în lume”.

Honda a fost unul dintre primii producători de autovehicule care au anunțat că vor renunța la motoarele diesel în Europa. Dave Hodgetts, director Honda Marea Britanie, anunțase că, în momentul lansării următoarei generații Civic, nu va mai exista niciun automobil diesel în oferta mărcii, pe piața din Europa. Noua Honda CR-V, lansată anul trecut, este primul model care a primit în gamă doar motoare pe benzină și hibrid. Tom Gardner a declarat acum că vânzările motorizărilor hibrid ale acestui model reprezintă deja 60% din total, peste estimările de 50% făcute la momentul lansării.

Honda vrea să mai lanseze un model electric în Europa, în maxim doi ani

viewscnt
Afla mai multe despre
honda electrica
honda e
masini electrice europa
limite emisii 2020
cafe 2021
masini hibrid