IAG, care deține British Airways, va prelua compania spaniolă Air Europa, pentru jumătate de miliard de euro

IAG, care deține British Airways, va prelua compania spaniolă Air Europa, pentru jumătate de miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2021

International Consolidated Airlines (IAG) va plăti 500 de milioane de euro pentru achiziționarea companiei spaniole Air Europa, după ce pandemia a redus la jumătate prețul, și a încheiat un acord privind amânarea plății cu șase ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acordului, Iberia, care cumpără Air Europa în numele IAG, nu va plăti 500 de milioane de euro până la a șasea aniversare a finalizării achiziției, au informat companiile, scrie Agerpres.

FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan CITEȘTE ȘI FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan

Air Europa a beneficiat de împrumuturi de la Guvernul spaniol în perioada crizei provocate de pandemie.

IAG, care se confruntă de asemenea cu dificultăți financiare din cauza efectelor pandemiei, a făcut presiuni pentru reducerea prețului cerut de firma Globalia pentru Air Europa.

Fostul șef al Iberia Luis Gallego este acum director general al întregului grup IAG, iar achiziționarea Air Europa sprijină strategia de a înființa noi legături aeriene de la Madrid spre America Latină și de a reduce costurile.

Finalizarea tranzacției ar urma să aibă loc în semestrul doi din 2021, în funcție de obținerea autorităților de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
iag
british airways
air europa