Idee: Șoferii să își aleagă ei perioada în care le va fi suspendat permisul de conducere

Idee: Șoferii să își aleagă ei perioada în care le va fi suspendat permisul de conducere
scris 16 mar 2019

Un parlamentar s-a gândit că ar fi bine ca, în cazul suspendării provizorii a permisului auto, un conducător auto să își poată alege, în intervalul de un an de la data infracțiunii pentru care a fost sancționat, perioada în care suspendarea să devină efectivă.   

Deputatul ALDE Ștefan Băișanu este cel care s-a gândit la această posibilitate și, în loc să modifice Codul Rutier, a ințiat un proiect de lege distinct.

O nouă situație în care șoferilor le va fi reținut certificatul de înmatriculare sau înregistrare a mașinii CITEȘTE ȘI O nouă situație în care șoferilor le va fi reținut certificatul de înmatriculare sau înregistrare a mașinii

Inițiativa legislativă prevede că:

- În cazul suspendării provizoriu a permisului auto, conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a savârșit-o.

- Excepțiile de la această prevedere o fac faptele deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârșite cu vinovăție și care sunt prezentate de legea penală și sunt pedepsite de aceasta - infracțiuni.

- Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a savârșit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale.  

RAR avertizează șoferii: anumite mașini nu mai pot fi înmatriculate în caz de Brexit fără acord CITEȘTE ȘI RAR avertizează șoferii: anumite mașini nu mai pot fi înmatriculate în caz de Brexit fără acord

”Prevederile prezentei inițiative legislative vin în ajutorul șoferilor profesioniști și nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân "fără pâine“. Sunt de părere că la nivel național avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale șoferilor”, consideră autorul proiectului.

Deputatul își exprimă, totodată, speranța că inițiativa sa legislativă va găsi susținători indiferent de doctrina politică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sofer
permis
suspendare
perioada
alege
proiect
lege