IHS Markit: Vânzările de vehicule la nivel mondial vor scădea în următoarele decenii, dar cererea de petrol va crește

IHS Markit: Vânzările de vehicule la nivel mondial vor scădea în următoarele decenii, dar cererea de petrol va crește
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2017

Vânzările de vehicule vor scădea la nivel mondial, în următoarele două decenii, pe măsură ce oamenii vor apela tot mai mult la servicii de transport precum cele oferite de Uber, dar cererea de petrol va continua să crească, potrivit unui studiu realizat de compania de analiză a piețelor IHS Markit, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O altă concluzie surprinzătoare a studiului este că peste 80% dintre vehiculele care vor fi vândute la nivel global în 2040 vor avea motoare care vor funcționa cu carburant obținut din petrol, scrie News.ro.

Vânzările anuale de vehicule personale în Statele Unite, Europa, China și India vor scădea în următorii 23 de ani la 54 de milioane de unități, față de aproximativ 67 de milioane de unități pe an în prezent. Numărul de kilometri parcurși va crește în schimb cu 65%, la peste 18 miliarde.

DOCUMENT Ministerul Mediului explică șoferilor cum își pot primi înapoi taxa auto și când le vor fi dați banii CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ministerul Mediului explică șoferilor cum își pot primi înapoi taxa auto și când le vor fi dați banii

Cu toate că numărul mașinilor comercializate va fi mai mic, cererea de petrol, în special din partea utilizatorilor din afara sectorului transporturilor, este așteptată să crească, de la nivelul actual de 98 de milioane de barili pe zi la 115 milioane de barili pe zi în 2040.

Potrivit IHS Markit, vehiculele electrice vor avea o pondere de circa 19% din totalul vânzărilor, până în 2040.

Boston Consulting Group a prognozat la începutul lunii noiembrie că vehiculele electrice vor reprezenta 14% din totalul producției, până în 2030.

IHS Markit mai estimează că verhiculele hibride vor avea la rândul lor o pondere de 14% în totalul vânzărilor, în 2040.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
masini
vanzari
ihs markit