INEDIT- Primărie din București interzice parcarea pe un mare bulevard, în fiecare miercuri

INEDIT- Primărie din București interzice parcarea pe un mare bulevard, în fiecare miercuri
scris 12 oct 2022

​Șoferii nu mai au voie să parcheze pe bd Iuliu Maniu, în fiecare miercuri, între orele 10.00 și 14.00, începând cu 26 octombrie, pentru ca Primăria Sectorului 6 să poată curăța artera așa cum trebuie. Proiectul este unul pilot și, dacă va avea succes, va fi extins în tot Sectorul.

Începând cu 26 octombrie 2022, în fiecare miercuri (între orele 10.00 și 14.00), pe segmentul dintre Lujerului și Valea Cascadelor, pe ambele sensuri de circulație, va fi interzisă parcarea, pentru curățenie, scrie Hotnews.ro.

NEPI Rockcastle preia participația deținută de Carrefour în Ploiești Shopping City CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle preia participația deținută de Carrefour în Ploiești Shopping City

” Am ales mijlocul unei zile din timpul săptămânii mizând pe faptul că majoritatea locatarilor sunt la serviciu. De astăzi, 12 octombrie, s-a început montarea de panouri informative pe segmentul de drum vizat, care indică faptul că parcarea e interzisă miercurea, între orele 10.00 și 14.00. n perioada următoare vor fi montate 150 de astfel de indicatoare. Începând cu 26 octombrie, mașinile care vor împiedica acțiunea de curățenie vor fi mutate”, a anunțat Primăria Sectorului 6.

Mașinile marcate pe stradă miercurea vor fi relocate

Autoturismele parcate pe Bd. Iuliu Maniu, în intervalul anunțat, vor fi relocate contra cost. Tariful este de 200 de lei, a anunțat Primăria Sectorului 6.

VIDEO Un Boeing 747 și-a pierdut o roată la decolare. Avionul și-a continuat zborul CITEȘTE ȘI VIDEO Un Boeing 747 și-a pierdut o roată la decolare. Avionul și-a continuat zborul

Dacă nu va fi posibilă relocarea, din lipsă de spațiu liber, se va dispune ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor. Acestea vor fi duse pe terenul din Strada Preciziei 24.

Recuperarea lor de la locul de depozitare se face pe bază de cerere scrisă la sediul Direcției Generale de Poliție Locală.

Proprietarul trebuie să se prezinte cu documentele mașinii în original și cu dovada achitării tarifelor de ridicare și transport. Acestea sunt:

  • 350 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mic de 5 tone;
  • 450 de lei pentru ridicarea și transportul unui vehicul mai mare de 5 tone.

”Majoritatea străzilor Capitalei sunt, la orice oră din zi și din noapte, pline de mașini parcate. Unele autoturisme sunt ținute cu săptămânile în același loc, fără să fie mișcate. Evident, sub ele și lângă bordură se adună mizerie, praf, frunze uscate, gunoaie, dificil de strâns de către firma de salubrizare. Iar mizeria de la brodură se tot strânge, astfel că nu reușim să o adunăm. Numărul mare de mașini parcate în permanență, pe toate căile de acces rutier, îngreunează operațiunile de curățenie. Pe lângă faptul că e inestetică, mizeria ne pune și sănătatea în pericol. Este nevoie ca măcar o dată pe săptămână strada să fie liberă, fără autovehicule, pentru ca firma de salubrizare să poată mătura, aspira, spăla temeinic (manual sau mecanizat)”, motivează Primăria Sectorului 6 decizia.

Proiectul pilot s-ar putea extinde în tot sectorul

În funcție de rezultatele acestui proiect pilot de pe Bd. Iuliu Maniu, autoritatea locală ia în calcul extinderea acestuia pe alte bulevarde și străzi principale din Sectorul 6, apoi pe străzile secundare.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare
primăria sectorului 6
iuliu maniu