Înmatriculări martie: piața de autoturisme noi a crescut cu 15%, importurile de mașini second hand au scăzut

Înmatriculări martie: piața de autoturisme noi a crescut cu 15%, importurile de mașini second hand au scăzut
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 apr 2018

Primele informații privind înmatriculările de autovehicule din luna martie arată o scădere a volumului de autovehicule, comparativ cu anul trecut. Tendința este dată de vehiculele second-hand, care sunt sub nivelul din martie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit primelor date de la DRPCIV - direcția care se ocupă cu înmatricularea vehiculelor din MAI - numărul de vehicule înmatriculate în luna martie a scăzut cu circa 10.000 față de martie anul trecut, respectiv de la 70.419 vehicule, la 60.638 vehicule. Piața de autoturisme noi a crescut cu 14,9%, ceea ce înseamnă că tendința de creștere este menținută pe acest segment, tendință anunțată și de livrările raportate de APIA. Segmentul de mașini rulate s-a menținut la același nivel din februarie, fiind însă mai mic cu 18,9% față de martie anul trecut. În total, au fost înmatriculate 48.643 de vehicule second-hand din import. Pe măsură ce DRPCIV va publica mai multe date statistice, vom reveni cu detalii despre cum au evoluat mărcile și care au fost cele mai vândute modele în acest prim trimestru din 2018.

Program - pilot BMW: acces nelimitat la cele mai tari mașini, pe bază de abonament CITEȘTE ȘI Program - pilot BMW: acces nelimitat la cele mai tari mașini, pe bază de abonament

Reamintim că anul trecut, la 1 februarie, a fost eliminată taxa auto, ceea ce a condus la un val de înmatriculări de vehicule rulate din import. În prima lună de la eliminare (februarie 2017), au fost introduse în circulație peste 77.000 de autoturisme, iar în a doua lună (martie 2017) au fost înregistrate peste 70.000 de vehicule. În lunile care au urmat, ritmul acestor importuri de mașini rulate s-a stabilizat sub nivelul de 50.000 de autoturisme lunar, potrivit datelor privind înmatriculările.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
inmatriculari