Investigațiile împotriva VW au fost extinse în SUA

Investigațiile împotriva VW au fost extinse în SUA
scris 16 oct 2015

Procuratura din Detroit și divizia de fraude din cadrul Departamentului de Justiție din SUA s-au alăturat anchetei împotriva Volkswagen cu privire la trucarea testelor de mediu, ceea ce indică intenția autorităților de a realiza investigații complexe, care vizează numeroase infracțiuni, inclusiv de natură penală, au declarat surse apropiate situație, citate de Wall Street Journal.

Totodată, Comisia Federală pentru Comerț, care investighează cazurile de publicitate frauduloasă, a confirmat că este implicată într-o anchetă care vizează VW.

Numărul instituțiilor federale implicate în scandalul Volkswagen demonstrează diversitatea pistelor urmărite de autorități și anchetarea companiei și a angajaților săi pentru multiple delicte, de la poluare până la înșelarea autorităților și oferirea de informații false clienților.

Investigațiile au loc în contextul în care gupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și la lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
emisii
ancheta