Investiție uriașă: Volkswagen Group își unifică operațiunile IT cu 7 miliarde de euro

Investiție uriașă: Volkswagen Group își unifică operațiunile IT cu 7 miliarde de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 sep 2019

Volkswagen Group își va grupa operațiunile IT în urma unei investiții de 7 miliarde de euro, care ar trebui să unifice activitățile informatice ale celor 12 mărci din portofoliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O Investiție uriașă, de circa 7 miliarde de euro, urmează să fie făcută de grupul Volkswagen pentru a-și unifica toate operațiunile IT din toate companiile din subordine, care coordonează activitățile celor 12 branduri, potrivit Automotive News.

Christian Senger, șeful departamentului „Digital Car and Services”, din cadrul VW Group, a declarat la Frankfurt că departamentul de software va avea circa 10.000 de programatori.

Anterior, compania anunțase că lucrează la crearea unui sistem de operare vw.os, care să fie utilizat de toate modelele construite de mărcile din grup.

„Are loc o uriașă transformare” a declarat Senger într-o conferință pe teme de IT la Frankfurt, unde au fost prezenți și cei de la Microsoft, cu care VW are semnat un acord de colaborare. Cele două companii au anunțat la începutul acestui an că parteneriatul încheiat între cele două companii, care prevede crearea unei platforme VW Automotive Cloud, a avansat foarte mult.

Primul automobil care va folosi vw.os va fi ID.3, mașina electrică prezentată în premieră la Salonul Auto din Frankfurt. Mașinile puse la dispoziția jurnaliștilor nu aveau, însă, funcțional sistemul multimedia, semn că lucrurile nu sunt încă puse la punct. Mașina va intra în producție în noiembrie.

Thierry Bollore, CEO Renault Group: Fuziunea cu Fiat Chrysler este de domeniul trecutului CITEȘTE ȘI Thierry Bollore, CEO Renault Group: Fuziunea cu Fiat Chrysler este de domeniul trecutului

Volkswagen va crește procentul de software development in-house de la 10%, la 60% odată cu crearea diviziei Car.Software, după cum a anunțat în acest an. Schimbarea se poate vedea și din faptul că 6.900 de angajați au părăsit compania în acest an, în procesul de reducere a costurilor, dar sectoarele de programare și conectivitate au crescut cu 3.400 de persoane.

Planul VW prevede ca, din 2025, toate mașinile produse de grupul VW să folosească noul sistem de operare. În prezent, un vehicul al grupului foloește 70 de unități de control cu programe informatice provenite de la 200 de furnizori diferiți, ce trebuie toate integrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw it
vw.os
sistem it volkswagen
id.3