VIDEO La Tokyo circulă un tren proiectat să ofere senzația că te afli în camera de zi

VIDEO La Tokyo circulă un tren proiectat să ofere senzația că te afli în camera de zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2019

Pasiunea Japoniei pentru trenuri de mare viteză continuă să producă modele uimitoare, un exemplu fiind trenul pentru navetă Laview al operatorului Seibu Railway, proiectat să ofere pasagerilor senzația că se află într-o cameră de zi, care a intrat în circulație la Tokyo în luna martie, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Japonia se află la ani lumină distanță când vine vorba despre trenurile de mare viteză, iar cel mai nou tren nu este o excepție. Trenul este proiectat de arhitectul Kazuyo Sejima, deținător al unui premiu Pritzker, seria Seibu 001, cunoscută sub numele "Laview", arată news.ro.

Laview are un exterior argintiu, care reflectă lumina, proiectat să se integreze în peisaj în timp ce traversează orașul către munți.

FOTO Fiat pregătește modelul Panda electric, dezvoltat din conceptul Centoventi CITEȘTE ȘI FOTO Fiat pregătește modelul Panda electric, dezvoltat din conceptul Centoventi

În interior, Laview este dotat cu scaune galbene cu tetiere ajustabile și cotiere confortabile, ”care oferă senzația că te afli în camera de zi”.

Laview este primul tren proiectat de Sejima, care a fost însărcinat să vină cu un concept ”nemaivăzut”, care să dea tonul pentru viitoarele creații ale companiei.

”Cea mai evidentă diferență este că trenul poate circula în locuri diferite. Acest tren traversează orașul către munții Chichibu și am crezut că ar fi plăcut să poată răspunde și integra în mediul înconjurător. De asemenea, am dorit să creez un tren care să dea senzația că este o cameră de zi în care pasagerii se pot relaxa, iar aceștia să se simtă atrași să călătorească cu el”, a afirmat Sejima într-un comunicat.

Aproape fiecare detaliu al Laview, care are opt vagoane și 422 de locuri, a fost bine gândit pentru a permite navetiștilor să se simtă confortabil în timp ce trenul circulă cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră.

Chiar și numele trenului are o semnificație specială – ”l” de la ”luxurious living” (viață luxoasă n.r.), ”a” de la ”arrow” (rapid ca o săgeată n.r.) și ”view”, care înseamnă priveliște.

Vopseaua argintie utilizată pentru exteriorul trenului a fost produsă special pentru Seibu Railway. Operatorul feroviar intenționează ca toate trenurile care circulă pe ruta dintre Ikebukuro, la nord-vest de Tokyo, și Seibu Chichibu să fie înlocuite cu trenuri Laview,  până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
laview
tren
japonia