Jaguar Land Rover ar putea construi SUV-uri pe noua platformă a BMW

Jaguar Land Rover ar putea construi SUV-uri pe noua platformă a BMW
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 aug 2019

Colaborarea dintre Jaguar și BMW ar putea merge și mai departe, după parteneriatul prin care britanicii utilizează motoare ale bavarezilor și cel prin care dezvoltă transmisii și componente. Acum, informațiile vorbesc despre o posibilă cooperare pentru livrarea de platforme complete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Jaguar ar putea dezvolta noi SUV-uri pe baza unei platforme furnizată de BMW, în cadrul unui parteneriat lărgit, potrivit Autocar. Este vorba despre un SUV clasic, de mici dimensiuni, dar și de un SUV coupe, în genul X4.

Sursele citate de publicația britanică vorbesc despre posibilitatea ca BMW să vândă Jaguar platforma FAAR, prima platformă cu tracțiune față, utilizată de bavarezi pentru noua generație Serie 1. Noile SUV-uri vor fi incluse în familia PACE, dar ar putea avea și versiuni dezvoltate de  Range Rover, respectiv Land Rover.

Cele două companii au mai anunțat un parteneriat în domeniul vehiculelor electrice, echipe ale celor două companii lucrănd deja împreună, în Munchen, pentru a dezvolta o nouă generație de vehicule electrice.

BMW se pregătește să lanseze primul său SUV electric, iX3, o avanpremieră a acestuia fiind deja reprezentată în China. Mașina va fi primul rezultat al colaborării dintre Jaguar Land Rover și BMW.

Înăsprirea Codului Rutier, adoptată: Șoferii și bicicliștii nu vor avea voie să țină în mână telefonul mobil când conduc. Amenzi mari CITEȘTE ȘI Înăsprirea Codului Rutier, adoptată: Șoferii și bicicliștii nu vor avea voie să țină în mână telefonul mobil când conduc. Amenzi mari

Jaguar Land Rover are în conducerea sa o serie de foști directori BMW, inclusiv Ralf Speth, fost CEO, care a lucrat timp de 20 de ani la Munchen, sau Wolfgang Ziebart, responsabil cu dezvoltarea lui iPace, care a fost membru în board-ul BMW.

Jaguar Land Rover, companie deținută de Tata Motors, nu se află într-o perioadă foarte bună, având pierderi raportate în acest an. Mărcile Jaguar și Land Rover au aparținut celor de la BMW, până în 2000, când au fost cumpărate de Ford, în căutare de mărci premium la acel moment. După pierderi multianuale, Ford a vândut, în 2008, cele două mărci indienilor de la Tata Motors, care au reușit să le aducă pe profit, timp de câțiva ani, până când războiul tarifelor și contextul economic nefavorabil au reușit să aducă compania britanică pe pierderi.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar
suv jaguar
colaborare jaguar bmw
bmw serie 1
bmw tractiune fata