Joint venture-ul Naval Group – Fincantieri se va numi NAVIRIS

Joint venture-ul Naval Group – Fincantieri se va numi NAVIRIS
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2019

Joint venture-ul Naval Group – Fincantieri, liderii din Franța și Italia în domeniul naval și competitori în licitația pentru corvete din România, se va numi NAVIRIS, conform anunțului făcut de cele două companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Liderii din domeniul naval din Italia și Franța, Fincantieri și Naval Group, au anunțat în 14 iunie crearea unui joint venture, iar miercuri au făcut public numele acestuia, care va fi ”NAVIRIS”, scrie News.ro.

Numele a fost prezentat în cadrul recentului Comitet Director desfășurat la Genova, for care se reunește trimestrial, alternativ în Franța și Italia, și reprezintă un nou pas în colaborarea strânsă dintre Fincantieri și Naval Group, relatează navalnews.com.

CFR Călători introduce servicul de transport suburban pentru București și redeschide Gara Băneasa CITEȘTE ȘI CFR Călători introduce servicul de transport suburban pentru București și redeschide Gara Băneasa

Cele două companii și-au disputat contractul corvetelor din România, de peste 1 miliard de euro, contract atribuit asocierii dintre Naval Group și Șantierul Naval Constanța și contestat de cel de-al treilea competitor, Damen. Contestația a fost însă respinsă de Tribunalul București, decizia nefiind definitivă.

La jumătatea lunii iunie, Fincantieri și Naval Group au semnat un acord pentru înființarea unei companii mixte. Fincantieri și Naval Group au semnat Acordul pentru un joint venture, care stabilește termenii operaționali pentru înființarea unei companii mixte deținută în proporție de 50% de fiecare parte.
Acordul, care survine aprobării date de consiliile de administrație ale celor două companii, include proiectul ”Poseidon” și creează condițiile pentru formarea unei alianțe mai largi, în vederea întăririi cooperării navale militare, pentru crearea unei industrii de construcții navale europene mai competitive.

Acordul a fost semnat de directorii generali ai celor două companii,  Giuseppe Bono și Hervé Guillou.
Prin intermediul acestei companii mixte, Fincantieri și Naval Group vor putea să desfășoare activități de cercetare și dezvoltare, să optimizeze procesele de achiziții și să pregătească oferte pentru programele binaționale și piețele de export.

Noua companie va avea sediul la Genova și o filială la Ollioules, în Franța. Consiliul de administrație al companiei mixte va include șase membri, câte trei din partea fiecărei companii.

Pentru primul mandat de trei ani, președintele și directorul operațional vor fi numiți de Fincantieri, iar Naval Group va numi directorul general și directorul financiar. Între membrii consiliului de administrație al noii companii se vor afla Giuseppe Bono, cu funcția de președinte, și Hervé Guillou.

Alianța a fost prezentată de cele două companii drept o oportunitate extraordinară pentru ambele grupuri și ecosistemele lor, de a obține contracte de export, a dezvolta tehnologii noi și de a îmbunătăți competitivitatea sectoarelor navale ale ambelor țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
naval group
fincantieri