Juriul Car of The Year a anunțat mașina câștigătoare după o finală exclusiv electrică

Juriul Car of The Year a anunțat mașina câștigătoare după o finală exclusiv electrică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 feb 2024

Jurnaliștii care fac parte din juriul Car of The Year, adică „Mașina Anului în Europa”, au anunțat cine a câștigat titlul în 2024, la finalul numărării punctelor acumulate în urma procesului de votare. Este vorba despre o mașină electrică, dar acest lucru era inevitabil, deoarece toate finalistele au fost mașini cu propulsie 100% pe baterie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua generație Renault Scenic a fost declarată de jurnaliștii de la Car of The Year „Mașina Anului 2024” într-o ceremonie care a avut loc în cadrul Salonului Auto Internațional de la Geneva (GIMS). Renault Scenic E-Tech a obținut primul loc adunând 329 de puncte, la o distanță destul de mică de locul al doilea.

FOTO Ce constată Nicușor Dan: Tot mai mulți bucureșteni aleg transport în comun CITEȘTE ȘI FOTO Ce constată Nicușor Dan: Tot mai mulți bucureșteni aleg transport în comun

Au fost nu mai puțin de 22 de jurați care au plasat modelul Renault pe primul loc, ceea ce a făcut diferența, cu ajutorul punctajului maxim acordat.

Este pentru a șaptea oară când Renault câștigă trofeul Car of the Year, care a ajuns la cea de-a 61-a ediție, una specială, deoarece toate finalistele au fost automobile complet electrice. Mai exact, patru dintre cele șapte modele finaliste au fost complet electrice, inclusiv câștigătorul, iar celelalte trei au avut și versiuni complet electrice.

FOTO TEST DRIVE Am condus noile Ford Transit și Tourneo Courier, produse la Craiova CITEȘTE ȘI FOTO TEST DRIVE Am condus noile Ford Transit și Tourneo Courier, produse la Craiova

BMW Seria 5 s-a clasat pe locul al doilea, cu un total de 308 voturi și 19 opțiuni pentru locul 1. Pe locurile următoare s-au aflat Peugeot 3008, al treilea, cu 197 puncte, Kia EV9 (190 de puncte), Volvo EX30 (168), BYD Seal (131) și Toyota C-HR (127).

Cu această ediție, ceremonia de desemnare a câștigătorului Car of the Year a revenit la Geneva, odată cu reluarea acestui eveniment.

Juriul pentru Mașina Anului 2024 a fost format din 58 de membri, reprezentând 22 de țări, toți membrii fiind jurnaliști auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
car of the year
renault scenic