Dacia Spring vine cu volan pe dreapta. La jumătate din prețul Opel Corsa electric

Dacia Spring vine cu volan pe dreapta. La jumătate din prețul Opel Corsa electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 feb 2024

Presa din Marea Britanie a reușit să vadă la Paris noul Spring pe care Dacia l-a prezentat recent și este nerăbdătoare să observe mașina lansată pe piața locală. Până acum, Dacia nu a produs Spring cu volan pe partea dreaptă, conform analizei Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dacia Spring va avea începând din acest an o versiune cu volan pe partea dreaptă, odată cu transformarea estetică și din punct de vedere al tehnologiei oferite pentru asistența șoferului. Presa britanică a reușit să obțină informația din partea reprezentanților Dacia, astfel că anunță fără echivoc că modelul electric al Dacia va sosi în Marea Britanice în luna octombrie.

FOTO Prima gară din România cu spații închise din cauza mizeriei CITEȘTE ȘI FOTO Prima gară din România cu spații închise din cauza mizeriei

Prețul pe care jurnaliștii au reușit să-l „smulgă” de la șefii Dacia, chiar dacă nu este unul oficial, este de aproximativ 15.000 de lire, ceea ce înseamnă circa 17.500 de euro. Este un preț care amintește de nivelul pe care îl avea Spring la momentul lansării în Europa.

Modelul care va fi vândut în Marea Britanie este un facelift pronunțat, având noi blocuri optice față și spate, bare de protecție redesenate, precum și un interior complet nou, cu un bord pe care sunt amplasate două ecrane de 7 și 10 inci. Tehnologia de la bord s-a îmbunătățit simțitor, cu sisteme de asistență pentru schimbarea benzii, pentru recunoașterea semnelor de circulație, dar și pentru monitorizarea șoferului.

În schimb, Spring va avea aceeași baterie de 26,8 kWh, care va alimenta cele două versiuni de motoare, de 45 și 65 CP, și va asigura o autonomie de rulare de 220 km, conform WLTP.

Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii CITEȘTE ȘI Dacia merge la Geneva cu trei premiere. Sebastian Loeb va fi prezent la standul mărcii

Pentru a putea oferi un preț redus, Dacia a decis să ofere pe echiparea cea mai ieftină, Essential, o listă restrânsă de echipamente, ceea ce înseamnă că nu va exista un Media Nav și nici ecranul său central, acesta fiind înlocuit cu Media Control, care permite conectarea telefonului prin bluetooth la sistemele mașinii, prin intermediul aplicației MyDacia. De asemenea, versiunea de bază nu va avea aer condiționat și va fi echipată cu roțile de 14 inci. Nici chargerul de încărcare rapidă nu va fi disponibil pentru această echipare. O echipare intermediară, Expression, va fi disponibilă, cu ambele motoare și ambele variante de jante și anvelope.

Jurnaliștii britanici subliniază faptul că Dacia Spring va deveni cea mai ieftină mașină electrică de pe piață, așa cum se întâmplă în UE. „Va costa jumătate din cât cost un Opel Corsa” scriu jurnaliștii britanici, care nu uită să spună că mașina nu va merge o distanță la fel de mare precum Cora. „Dar poate fi, fără discuție, a doua mașină a familiei sau o mașină de navetă”.

Noua Dacia Spring va avea premiera oficială la Geneva, în cadrul salonului auto elvețian, unde va fi expusă alături de noul Duster și prototipul Sandrider, cu care Dacia va participa în Raliul Dakar.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
dacia spring facelift
dacia spring uk