Lege: Drumurile ce asigură legăturile cu obiectivele pentru apărare intră în categoria de interes național

Lege: Drumurile ce asigură legăturile cu obiectivele pentru apărare intră în categoria de interes național
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

 Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului prin care se stabilește că drumurile care asigură legăturile cu obiectivele pentru apărare se încadrează în categoria drumurilor de interes național.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Actul normativ vizează aprobarea OUG nr. 40/2023 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor și are ca obiect de reglementare încadrarea drumurilor care asigură legăturile cu obiectivele de interes național pentru apărare în categoria funcțională a drumurilor de interes național, precum și asigurarea cadrului legal privind delegarea temporară a dreptului de administrare a acestor drumuri, scrie Agerpres.

VIDEO Noi imagini - Umbrărescu pregătește deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini - Umbrărescu pregătește deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei

Legea prevede, de asemenea, că delegarea se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, și unitățile administrativ-teritoriale, prin Consiliile locale.

Lista cu drumurile care asigură legătura cu obiectivele de interes național pentru apărare se aprobă prin ordin comun al ministrului Transporturilor și ministrului Apărării, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ și se actualizează o dată la 3 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
drumuri
lege
aparare