Licitația la Autostrada Sibiu - Pitești, contestată de firma sibiană care renovează stadionul municipal

Licitația la Autostrada Sibiu - Pitești, contestată de firma sibiană care renovează stadionul municipal
scris 20 mar 2019

Licitația pentru construirea Autostrăzii Sibiu - Pitești a fost contestată de unul dintre participanți, firma Contrucții SA din Sibiu, care are antecedente în contestarea licitațiilor din oraș. 

Derularea contractului de construire a Autostrăzii Pitești - Sibiu a fost blocată în acest moment de o contestație, depusă de unul dintre participanții la licitația derulată și pe care a câștigat-o Porr Construct. Ministerul Transporturilor transmite că dacă nu era depusă această contestație, ar fi semnat contractul. Compania care a depus contestația este Construcții SA, cunoscută în Sibiu din cauza problemelor pe care le are cu unul din cele mai importante proiecte locale, modernizarea stadionului municipal, pe care echipa FC Hermannstadt ar fi trebuit să joace meciurile în acest campionat de fotbal. Compania contestă aproape orice licitație la care participă și nu câștigă, având însă proiecte câștigate pe baza prețului cel mai bun. 

La licitația pentru Lotul 1 din Autostrada Sibiu - Pitești, Construcții SA a participat la licitație și a avut a doua ofertă ca valoare, fiind depășită de Porr Construct, firmă declarată câștigătoare. Acum, contestă prețul pe care firma austriacă Porr l-a oferit în licitație, cu motivația că „are un preț neobișnuit de scăzut”.

EXCLUSIV Uber și Taxify, chemate în instanță pentru concurență neloială de către o asociație de taximetriști din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Uber și Taxify, chemate în instanță pentru concurență neloială de către o asociație de taximetriști din Capitală

Contestația va merge în Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, până atunci fiind suspendată orice procedură. După decizia CNSC, lucrurile pot merge mai departe, firma contestatoare sau ministerul putând ataca în instanță decizia. Până la acest moment, nicio altă firmă din cele participante nu a depus contestații la licitația desfășurată.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat ziariștilor că va discuta, alături de Narcis Neaga, șeful CNAIR, cu firma care a depus contestația, pentru a afla care este motivul.

Porr Construct a câștigat licitația cu un preț de 612,65 milioane lei, fără TVA (9,7 milioane euro pe km), cu circa 25% mai mic decât estimările ministerului. Contractul ar trebui finalizat în 4 ani, din care un an pentru proiectare, la care se adaugă 10 ani garanție.

Lotul 1 din Secțiuniea 1 se întinde între km. 0+000 - km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul național DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig - Marșa - Tălmaciu – Sadu până în zona Boița unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada pitești - sibiu
sibiu - pitesti
constructii sa
stadion sibiu
fc hermannstadt
razvan cuc
narcis neaga
porr construct