Livrările Boeing s-au prăbușit

Livrările Boeing s-au prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2024

Boeing a anunțat că a livrat 29 de avioane în martie, în scădere cu mai mult de jumătate față de cele 64 livrate în aceeași lună cu un an în urmă, deoarece producția de 737 MAX a scăzut din cauza controalelor și auditurilor de calitate sporite efectuate de autoritățile de reglementare., transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Boeing a declarat că produce mai puține avioane MAX cu un singur culoar pentru a îmbunătăți calitatea producției, după ce desprinderea unui panou de ușă de pe un avion 737 MAX 9 aflat în timpul zborului a atras o atenția sporită a autorităților de reglementare față de producătorul de avioane american, scrie News.ro.

VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100 CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100

Reuters a relatat la începutul acestei luni că rata de producție lunară a Boeing a scăzut la o singură cifră la sfârșitul lunii martie, cu mult sub plafonul impus de Administrația Federală a Aviației (FAA), de 38 de avioane pe lună.

În primele trei luni ale anului 2024, Boeing a predat clienților 83 de avioane, inclusiv 66 de avioane MAX, a spus compania, în scădere de la un total de 130 de livrări de avioane în primul trimestru din 2023.

”Vom încetini în mod deliberat pentru a rezolva lucrurile corect. Noi suntem cei care am luat decizia de a limita ratele programului 737 la sub 38 de avioane pe lună, până când simțim că suntem pregătiți”, a declarat Brian West, directorul financiar al Boeing, la o conferință a Bank of America, luna trecută.

Boeing a declarat că a livrat opt avioane MAX operatorilor chinezi, în martie.

China a reluat achizițiile de avioane MAX în ianuarie.

VIDEO Chinezii au început mai devreme lucrul pe singura autostradă din România construită de ei CITEȘTE ȘI VIDEO Chinezii au început mai devreme lucrul pe singura autostradă din România construită de ei

Rivalul european al lui Boeing, Airbus, a livrat 142 de avioane în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut, a informat Reuters la începutul acestei luni, citând surse din industrie. Airbus a confirmat marți aceste date.

De asemenea, Boeing a mai spus marți că a primit 113 comenzi noi în martie, impulsionate de un acord pentru 85 de avioane 737 MAX 10, de la American Airlines, care a comandat și avioane de la Airbus și Embraer.

Astfel, totalul brut de comenzi primite de Boeing în acest an a ajuns la 131.

După eliminarea anulărilor și conversiilor, Boeing a publicat un total net de 126 de comenzi de la începutul anului 2024. După ajustări contabile suplimentare pentru a reflecta calitatea comenzilor, Boeing a raportat comenzi nete ajustate pentru 125 de avioane în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max
avion