Luca de Meo, șeful SEAT, a primit ofertă din partea Renault Group

Luca de Meo, șeful SEAT, a primit ofertă din partea Renault Group
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 dec 2019

Renault i-a făcut o ofertă de angajare lui Luca de Meo, CEO al mărcii SEAT, potrivit presei spaniole. Sursele jurnaliștilor spanioli de la Vanguardia spun că semnarea contractului „este o chestiune de zile”.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noul director general și președinte al consiliului de adminsitrație al Renault Group ar putea fi Luca de Meo, dacă acesta va accepta oferta făcută de Renault Group. Presa spaniolă susține că actualul CEO al SEAT este aproape de luarea unei decizii, iar în companie se discută deja despre căutarea unui înlocuitor. Propunerea primită vizează conducerea Renault Group și, după doi ani, preluarea responsabilităților pentru întreaga alianță, cu Nissan și Mitsubishi, mai arată sursele citate. Vanguardia are informații noi de la ANFAC, asociația constructorilor auto din Spania, care intenționa să-l aleagă pe Luca de Meo președinte, în ședința din această lună. Din cauza iminenței plecării acestuia la Renault, asociația caută un nume nou pentru a prelua conducerea.

Volkswagen a amânat decizia privind uzina din Turcia pentru luna februarie. România speră CITEȘTE ȘI Volkswagen a amânat decizia privind uzina din Turcia pentru luna februarie. România speră

Consiliul de administrație al Renault Group a discutat săptămâna aceasta lista scurtă de nume potențiale pentru ocuparea psotului de CEO al companiei, Luca de Meo fiind rpeferat de toți cei prezenți. El a fost preferat în defavoarea lui Patrick Koller, CEO al Faurecia. Nu sunt cunoscute încă clauzele contractului pe care Luca de Meo îl are cu VW Group. El conduce marca SEAT de aproximativ 4 ani și a reușit să obțină rezultate remarcabile, cu cifre record de vânzări și profit istoric pentru spanioli.

Este o situație cel puțin controversată, dat fiind faptul că în noiembrie, imediat după apariția primelor informații legate de posibilitatea recrutării lui de Meo la Renault, SEAT a transmis că șeful companiei este „deplin dedicat SEAT”, sugerând că nu este interesat de ofertă. Un contract de CEO cu Renault Group ar reprezenta un salt uriaș în carieră pentru Luca de Meo, atât din punct de vedere financiar, cât și al reputației. Luca de Meo este preferat și de reprezentanții statului francez în board-ul Renault, datorită faptului că vorbește limba franceză și și-a început cariera la Renault.

Renault Group se află în plin proces de recrutare a unui nou CEO, după ce Thierry Bollore, fostul CEO, a fost demis într-o mișcare surprinzătoare, fără să existe o motivare oficială. Informațiile neoficiale au pus demiterea pe seama legăturilor pe care Bollore le avea cu Carlos Ghosn.

viewscnt
Afla mai multe despre
luca de meo renault
ceo renault
luca de meo seat
nou sef renault dacia