Noul Mers al Trenurilor 2019-2020: CFR Călători anunță introducerea a 30 de trenuri suplimentare

Noul Mers al Trenurilor 2019-2020: CFR Călători anunță introducerea a 30 de trenuri suplimentare
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2019

Compania de stat CFR Călători a anunțat, vineri, că noul Mers al Trenurilor 2019-2020 va fi asigurat de un număr mediu de 1.230 de trenuri, față de 1.200 anul trecut, și a informat asupra principalelor noutăți din următorul an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, începând din 15 decembrie 2019, pe ruta București Nord – Chitila - Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziție 26 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus față de perioada anterioară, scrie News.ro.

În plus, începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea – Iași se pun la dispoziție 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8  perechi de trenuri Regio în plus față de perioada anterioară.

Yango lansează un nou serviciu CITEȘTE ȘI Yango lansează un nou serviciu

”Începând cu data de 15 decembrie 2019, pentru programul de circulație 2019 – 2020,  au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă și sigură între municipiul București și Mogoșoaia. 16 trenuri cu plecări/ sosiri din/în stațiile București Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia”, se arată în comunicat.

În acest caz, durata medie a călătoriei este de 20 minute, prețul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei, iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio prețul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.

Mai mult de atât, începând cu data de 13 ianuarie 2020, pe ruta București Nord – București Băneasa - Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care pune la dispoziție 13 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus față de perioada anterioară.

Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: București Nord – Timișoara, București Nord – Cluj Napoca, București Nord – Oradea, București Nord – Satu Mare, București Nord – Baia Mare, București Nord – Sighetu Marmației, București Nord – Iași, București Nord – Suceava, Timișoara – Iași, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București Nord – Vatra Dornei.

CFR a anunțat și prelungirea traseului trenului IR 1823 București – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria.

În traficul internațional, va fi introdus în circulație un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria și OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena și retur.

În sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere, un vagon direct pe ruta București Nord- Istanbul și retur.

Compania a anunțat și un nou program pilot pentru deservirea și sporirea atractivității traficului de navetă între zonele suburbane și marile orașe din toată țara.

”Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio și cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanțe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 și nu include trenurile în trafic internațional”, se arată în comunicat.

Totodată, va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: București Obor – Constanța și retur, București Nord / Basarab –Brașov și retur, București Nord – Buzău – Mărășești și retur, București Nord / Basarab – Craiova și retur, Buzău – Constanța și retur.

”În perioada sărbătorilor de iarnă și sfârșitului de an CFR Călători va utiliza întreaga sa capacitate de transport tehnic disponibilă. Pentru evitarea aglomerației, recomandăm pasagerilor să își programeze din timp călătoria către destinațiile dorite, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători din graficul unei zile de circulație și să își achizitioneze cu anticipație legitimațiile de călătorie, utilizând toate canalele de distribuție puse la dispozitie”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr călătorim trenuri