Mahindra va cumpăra componente de la VW pentru mașinile electrice

Mahindra va cumpăra componente de la VW pentru mașinile electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2024

Volkswagen și Mahindra au semnat un acord de furnizare pentru componente destinate mașinilor electrice. Compania indiană vrea să dezvolte platforma proprie INGLO cu ajutorul platformei MEB de la compania germană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Volkswagen și Mahindra & Mahindra au semnat primul acord de furnizare a componentelor MEB Volkswagen pentru platforma electrică INGLO, dezvoltată de Mahindra.

ULTIMA ORĂ Guvernul lansează procedura de înființare a ″companiei de război″ Carpatica Feroviar CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul lansează procedura de înființare a ″companiei de război″ Carpatica Feroviar

Acordul prevede furnizarea atât a unor componente electrice, precum și a celulelor unificate pentru baterii. Cele două companii, Volkswagen și Mahindra, au un parteneriat din 2022 și spun acum că vor continua „să evalueze o potențială extindere a colaborării”.

Platforma MEB dezvoltată de Volkswagen Group a fost gândită pentru a putea fi vândută și unor parteneri externi, astfel încât să poată fi recuperate costurile de dezvoltare. Ford a fost prima companie care a cumpărat platforma MEB, pentru modelul electric Explorer, care va fi lansat în acest an, și pentru un al doilea SUV, ce va fi lansat ulterior.

VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii încep lucrările la ultimul lot al Autostrăzii Moldovei

La rândul lor, cei de la Mahindra sunt primul partener extern care cumpără de la VW celulele de baterii unificate, pe care compania germană le dezvoltă în prezent și urmează să le folosească pe propriile modele.

Acordul de furnizare dintre VW și Mahindra se va derula pe mai mulți ani și va avea un volum total de aproximativ 50 GWh pe toată durata lui.

Peugeot urmează modelul Mercedes și VW și introduce Chat GPT pe mașinile sale CITEȘTE ȘI Peugeot urmează modelul Mercedes și VW și introduce Chat GPT pe mașinile sale

Mahindra intenționează să lanseze cinci SUV-uri complet electrice în India, pe baza noii sale platforme electrice special concepute INGLO, începând cu decembrie 2024. Cu peste cinci milioane de vehicule noi pe an în 2023, India este una dintre cele mai mari piețe de automobile din lume. Se preconizează că electrificarea segmentului autoturismelor va avea un impuls semnificativ în următorii ani.

Parteneriatul cu Mahindra va fi condus de Volkswagen Group Technology și unitatea sa „Platform Business”, în strânsă cooperare cu Škoda Auto Volkswagen India Pvt. Ltd, care este lider de proiect pe piața din această țară, pentru grupul VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
mahindra
vw
masini electrice
meb