Marii producătorii de automobile constată că epidemia de coronavirus este departe de a-și fi epuizat efectele dramatice pe continent. Prelungesc termenele de închidere a uzinelor

Marii producătorii de automobile constată că epidemia de coronavirus este departe de a-și fi epuizat efectele dramatice pe continent. Prelungesc termenele de închidere a uzinelor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 mar 2020

Companiile auto au prelungit datele de redeschidere a uzinelor, deoarece epidemia de coronavirus este departe de a-și fi epuizat efectele dramatice pe continent. FCA, VW și PSA pregătesc deocamdată procedurile de redeschidere a activității pentru prima săptămână din aprilie sau chiar mai târziu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen Group a anunțat că va extinde oprirea fabricilor din Germania până pe 9 aprilie, precizând că are prioritate sănătatea angajaților. Compania germană spune că va miza și pe experiența din China, unde a redeschis facilitățile de producție și de logistică. “Până în acest moment, niciun caz de coronavirus nu a fost înregistrat printre angajații noștri de acolo”, a transmis compania.

VW a confirmat că a aplicat pentru programul guvernamental pentru a reduce programul de lucru al celor 80.000 de angajați din Germania.

FOTO VW își schimbă din nou sigla: separă literele V de W, pentru a sugera „distanțarea socială” CITEȘTE ȘI FOTO VW își schimbă din nou sigla: separă literele V de W, pentru a sugera „distanțarea socială”

Fiat Chrysler a anunțat că va menține fabricile închise cel puțin până pe 3 aprilie. Inițial, planul închiderilor prevedea o revenire pe 27 martie. Compania a mai anunțat că uzina din Polonia va rămâne închisă cel puțin până pe 10 aprilie. Fiat va relua producția modelelor 500 electric ăn Mirafiori și Jeep Compas în Melfi pe 6 aprilie, dacă autoritățile vor ridica restricțiile. Fiat are o uzină care funcționează normal, în Turcia, deținută împreună cu o companie locală. Angajații Fiat din Italia beneficiază de un program guvernamental care asigură plata a 80% din salariu (șomaj tehnic).

Și PSA Group a anunțat că prelungește termenul inițial de 27 martie, dar ia măsuri pentru redeschiderea graduală a fabricilor. Dacă se va lua decizia de redeschidere pentru uzinele din Franța, Germania și Polonia, vor fi luate măsuri speciale, cu monitorizarea temperaturii angajaților, distribuția de măști, menținerea de uși deschise pentu a se evita contactul, igienă și dezinfecție permanentă. PSA a deschis deja unitățile de producție din China, deținute în parteneriat cu Dongfeng. În acest moment la PSA se lucrează la un plan de redeschidere a uzinelor din Europa.

Constructorii care au anunțat mai târziu închiderile uzinelor, între care și Dacia, au planificat de la bun început termene mai îndepărtate, în aprilie. Dacia are prevăzută data de repornire pe 5 aprilie, iar Ford a precizat că momentul repornirii va fi anunțat ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzine auto inchise
vw fabrici inchise
dacia uzina mioveni
ford craiova fabrica inchisa