Mazda va prezenta primul său model electric la salonul de la Tokyo

Mazda va prezenta primul său model electric la salonul de la Tokyo

Mazda EV prototip

scris 18 sep 2019

Mazda va prezenta, în sfârșit, propriul vehicul cu propulsie complet electrică, potrivit informațiilor confirmate de companie, modelul urmând să debuteze în fața publicului la Tokyo.

Mazda va prezenta la Tokyo, în cadrul salonului auto din octombrie, primul său vehicul electric, sub forma unui concept-car ce anticipează un viitor model de serie ce va fi lansat anul viitor. CEO-ul Mazda, Akira Marumoto, declarase anterior, referitor la țintele de emsii dure pe care companile trebuie să le atingă în Europa, că „primul vehicule Mazda electric va ieși pe piață anul viitor”.

Un prim prototip al automobilului electric Mazda a fost deja testat de câșitva jurnaliști, însă acesta a fost realizat cu caroseria lui CX30, având doar platforma viitorului model. Acesta va fi dezvăluit în premieră abia la Tokyo.

GRAFIC Ponderea mașinilor noi pe benzină a urcat la 71% în acest an, în România. Cota de piață a vehiculelor electrice, în creștere CITEȘTE ȘI GRAFIC Ponderea mașinilor noi pe benzină a urcat la 71% în acest an, în România. Cota de piață a vehiculelor electrice, în creștere

Mazda are încheiat un parteneriat cu Toyota pentru dezvoltarea de vehicule electrice, însă acest prim model a fost dezvoltat pe propria platformă a Mazda, conform declarației lui Marumoto.

Prototipul prezentat are o baterie de 35,5 kWh, care generează o putere de 105 kW (aproximativ 140 CP), cu circa 264 Nm cuplu maxim. Potrivit primelor informații, viitorul automobil electric Mazda va avea și o versiune cu range extender. Motorul care va asigura energia electrică pentru autonomia extinsă va fi un propulsor din familia Wankel (motor cu combustie rotativă).

Mazda a mai fabricat în serie foarte mică un automobil electric, numit Demio EV, versiunea japoneză a lui Mazda2, care avea o autonomie de 200 km, pe baza unei baterii de 20 kWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda electrica
masini electrice
mazda automobil electric
salonul auto tokyo