Mazda vrea să-și armonizeze gama și versiunile din Europa. Japonezii au anunțat prețurile pentru noul SUV CX-60

Mazda vrea să-și armonizeze gama și versiunile din Europa. Japonezii au anunțat prețurile pentru noul SUV CX-60
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2022

Mazda a decis să armonizeze gama de modele și versiunile de echipare pentru modelele sale din Europa, odată cu lansarea noului SUV CX-60.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorlul japonez Mazda și-a propus să reducă timpul de livrare, dar și să-și flexibilizeze stocurile pe piețele europene, astfel că trece la o nouă strategie de prețuri și de echipări în Europa. Odată cu noul CX-60, Mazda va trece la uniformizarea gamei de modele în toate țările, dar și la armonizarea versiunilor.

Noul SUV Mazda CX-60 va avea patru niveluri de echipare, cu cinci pachete opționale, care vor avea un preț ce începe de la 49.490 de euro. Dotările de bază includ jante de 18 inci, lumini LED, display central de 12,3 inci, instrumentar de bord digital de asemenea de 12,3 inci. Echipamentele de siguranță inclus un sistem de monitorizare unghi mort (BSA), asistent inteligent de frânare (SCBS), sistem de recunoaștere semne trafic (TSR) și sistemul de asistență semnalizare în trafic (TAT).

Șeful BMW Group - majorare de salariu cu aproape 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Șeful BMW Group - majorare de salariu cu aproape 10 milioane euro

Cea mai scumpă versiune a modelului CX-60 se numește Takumi și costă 54.790 euro, însă cei care doresc pot opta pentru pachetele opționale, astfel că prețul poate crește și mai mult.

Motorizarea Mazda CX-60 este un plug-in hybrid e-Skyactiv PHEV, format dintr-un motor de 2.5 litri, benzină, combinat cu un motor electric 100 kW, o transmisie automată complet nouă cu opt trepte și o baterie de 355 V și 17,8 kWh. Întreg sistemul generează o putere maximă de 241 kW (327 CP) și un cuplu maxim de 500 Nm. Acesta are un consum de benzină de numai 1,5 litri/100 km, cu 33 g/km emisii CO2. Bateria asigură 63 de kilometri rulare exclusiv electrică, la o viteză sub 100 km/h.

Dimensiunile SUV-ului sunt specifice clasei medii, cu 4,74 metri lungime, 2,13 metri lățime și 1,68 metri înălțime, cu un ampatament generos, de 2,87 metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda cx-60
mazda suv
mazda phev hibrid