Mecanicii de locomotivă din Germania vor fi în grevă timp de o săptămână

Mecanicii de locomotivă din Germania vor fi în grevă timp de o săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

Mecanicii de locomotivă din Germania au făcut un apel pentru organizarea unei greve naționale de o săptămână, cea de a treia, dar cea mai îndelungată mișcare de protest organizată în ultima lună, în condițiile în care negocierile salariale cu echipa de conducere sunt la un punct mort, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Greva va începe miercuri după-amiază și va afecta circulația trenurilor de marfă, urmând ca de joi dimineață să se extindă și la trenurile de pasageri, a anunțat liderul sindicatului care îi reprezintă pe mecanicii de locomotivă de la Deutsche Bahn (GDL), Claus Weselsky. Acesta a adăugat că protestul se va încheia săptămâna viitoare, în dimineața zilei de marți, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Nu vedem niciun mijloc pentru a evita o luptă sindicală dacă conducerea nu dă niciun semn de concesie", a declarat Claus Weselsky într-o conferință de presă.

Precedentele greve ale mecanicilor de locomotivă de la Deutsche Bahn, care au avut loc în perioadele 23-25 și 16-18 august, au paralizat mii de trenuri și a afectat cea mai mare economie a Europei.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Mecanicii de la Deutsche Bahn solicită pentru acest an o majorare salarială de 3,2%, în linie cu creșterile din sectorul public, un bonus de 600 de euro, legat de activitatea în timpul pandemiei, și condiții mai bune de muncă. Conducerea Deutsche Bahn a oferit GDL o majorare de 3,2% dar aceasta va intra în vigoare mai târziu decât ceruse sindicatul. Cele două părți nu au ajuns la un acord privind durata acordului colectiv de muncă.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Ultimul mare conflict social la Deutsche Bahn s-a derulat între 2014 și 2015. Atunci, timp de aproape nouă luni, sindicatul GDL a organizat nouă greve de amploare, care s-au întins fiecare pe parcursul mai multor zile, pentru a cere o modificare a regulilor de reprezentare. La finele lunii mai 2015, o grevă de șase zile a devenit cea mai lungă din istoria Deutsche Bahn.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
trenuri
greva