Mecanicii de locomotivă din Germania vor fi în grevă timp de o săptămână

Mecanicii de locomotivă din Germania vor fi în grevă timp de o săptămână
scris 31 aug 2021

Mecanicii de locomotivă din Germania au făcut un apel pentru organizarea unei greve naționale de o săptămână, cea de a treia, dar cea mai îndelungată mișcare de protest organizată în ultima lună, în condițiile în care negocierile salariale cu echipa de conducere sunt la un punct mort, informează AFP.

Greva va începe miercuri după-amiază și va afecta circulația trenurilor de marfă, urmând ca de joi dimineață să se extindă și la trenurile de pasageri, a anunțat liderul sindicatului care îi reprezintă pe mecanicii de locomotivă de la Deutsche Bahn (GDL), Claus Weselsky. Acesta a adăugat că protestul se va încheia săptămâna viitoare, în dimineața zilei de marți, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

"Nu vedem niciun mijloc pentru a evita o luptă sindicală dacă conducerea nu dă niciun semn de concesie", a declarat Claus Weselsky într-o conferință de presă.

Precedentele greve ale mecanicilor de locomotivă de la Deutsche Bahn, care au avut loc în perioadele 23-25 și 16-18 august, au paralizat mii de trenuri și a afectat cea mai mare economie a Europei.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Mecanicii de la Deutsche Bahn solicită pentru acest an o majorare salarială de 3,2%, în linie cu creșterile din sectorul public, un bonus de 600 de euro, legat de activitatea în timpul pandemiei, și condiții mai bune de muncă. Conducerea Deutsche Bahn a oferit GDL o majorare de 3,2% dar aceasta va intra în vigoare mai târziu decât ceruse sindicatul. Cele două părți nu au ajuns la un acord privind durata acordului colectiv de muncă.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Ultimul mare conflict social la Deutsche Bahn s-a derulat între 2014 și 2015. Atunci, timp de aproape nouă luni, sindicatul GDL a organizat nouă greve de amploare, care s-au întins fiecare pe parcursul mai multor zile, pentru a cere o modificare a regulilor de reprezentare. La finele lunii mai 2015, o grevă de șase zile a devenit cea mai lungă din istoria Deutsche Bahn.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
trenuri
greva