Mecanicii și personalul trenurilor internaționale, exceptați de la obligația de izolare sau carantinare

Mecanicii și personalul trenurilor internaționale, exceptați de la obligația de izolare sau carantinare
scris 4 apr 2020

Mecanicii de locomotivă și personalul feroviar al trenurilor internaționale vor fi exceptați de la obligația izolării la domiciliu sau carantinării la intrarea în România, prevede ultima Ordonanță militară adoptată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"Prevederile art. 5 din Ordonanța militară nr. 3/2020 (...) nu se aplică mecanicilor de locomotivă și personalului feroviar", se stipulează în OM nr. 7/2020, adoptată astăzi și care poate fi citită integral aici.

Articolul respectiv, de la aplicarea căruia sunt exceptați mecanicii de locomotivă și personalul feroviar, prevede că, din 25 martie ora 12, "Se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării pentru toate persoanele care intră în România"

La jumătatea lunii trecute, se lua în calcul ca personalul companiilor CFR Călători și CFR Marfă să aibă programul de lucru redus de la cinci zile la patru zile pe săptămână, în perioada instituirii stării de urgență, pe fondul pandemiei de coronavirus, dar, în același timp, ca salariile să se micșoreze proporțional, cu 20%, potrivit unui scenariu pe care îl aveau în discuție conducerile celor două societăți cu sindicatele din domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
carantina mecanici de tren
izolare mecanici de tren
ordonanta militara nr. 7
transporturi feroviare stare de urgenta
coronavirus stare de urgenta