Mercedes-Benz anunță investiții majore în România pentru mașini electrice

Mercedes-Benz anunță investiții majore în România pentru mașini electrice
scris joi, 14:15

Concernul german Mercedes-Benz intenționează să dezvolte în România proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice, prin investiții majore în perioada următoare, conform mesajului transmis autorităților române.

Compania a primit 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, pentru achiziționarea utilajelor. 

În 2019, Daimler a lansat intrarea în fabricație, în uzina din Sebeș, a noii cutii de viteze 8G-DCT, o cutie automată performantă, cu tehnologie de ultimă oră.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Daimler deține în România compania Star Assembly, filiala din Sebeș, și Star Transmission din Cugir.

Star Transmission a fost înființată în 2001 prin deschiderea unei unități de producție la Cugir. În 2013 a fost deschisă o altă unitate de producție la Sebeș, pentru montaj cutii de viteze automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Cele două companii au împreună o cifră de afaceri de 1,5 miliarde euro și ocupă locul al 3-lea în clasamentul exportatorilor din România (după Dacia și Ford), cu 2.600 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
sebes
mercedes benz
cutie automata
cutie 8 trepte
8g-dct