Mercedes va prezenta prima mașină cu inteligență artificială

Mercedes va prezenta prima mașină cu inteligență artificială
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 dec 2023

Producătorii auto încep să utilizeze inteligența artificială în automobile, dar primele informații arată că nu se grăbesc să intre în zona de asistență a șoferului și se mulțumesc doar cu serviciile de comenzi vocale și interactivitate. Mercedes se numără printre primele mărci care propun AI în mașină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asistentul virtual pe care îl va oferi Mercedes pe sistemul MBUX va avea în spate inteligența artificială, pentru a face din această tehnologie una mult mai apropiată de cea umană. Noul MBUX echipat cu tehnologie AI va fi prezentat la CES, salonul de tehnologie din Las Vegas, alături de alte două noutăți ale Mercedes.

VIDEO Primul camion de asfalt pe lotul 3 al Autostrăzii Bucureștiului. Amenințări însă cu rezilierea CITEȘTE ȘI VIDEO Primul camion de asfalt pe lotul 3 al Autostrăzii Bucureștiului. Amenințări însă cu rezilierea

Este vorba despre noul CLA Concept, care a fost deja expus în fața publicului european și care ajunge în premieră în SUA, și de viitorul G Class electric, care va fi expus camuflat. Conceptul CLA nu este altceva decât prototipul viitorul model de serie CLA electric, precum și al altor trei modele înrudite. În același timp, G Class electric, care va fi numit EQG, va avea premiera anul viitor și va fi primul automobil off-road 100% electric de pe piață. Mașina va avea o strânsă legătură cu actualul G Class, care va primi odată cu noua versiune electrică un face-lift.

Sistemul de asistență bazat pe AI are la bază asistentul vocal „Hey Mercedes”, parte din sistemul de operare MB.OS, care va oferi o interfață „expresivă” și care va avea o interacțiune naturală, care imită dialogul cu o altă persoană.

Dacia Spring face-lift, creștere a bateriei, dar și o posibilă versiune cu autonomie redusă CITEȘTE ȘI Dacia Spring face-lift, creștere a bateriei, dar și o posibilă versiune cu autonomie redusă

„Mercedes-Benz reinventează experiența digitală a pasagerilor, valorificând AI pentru a oferi o interacțiune umană cu Asistentul virtual inteligent MBUX. Include caracteristici empatice care se sincronizează cu stilul și starea ta de condus. Împreună cu arhitectura noastră internă MB.OS, această abordare va defini viitorul luxului digital”, a declarat Ola Källenius, CEO Mercedes-Benz.

Pe de altă parte, renumitul salon de tehnologie din Las Vegas va fi gazda unor companii care produc diferite subansamble sau servicii bazate pe tehnologia AI, care vor putea fi utilizate în viitor de producătorii auto.

Exemplele sunt în zona de asistență personală, personalizarea mașinii, dar și în componente ale sistemelor de asistență la rulare, precum senzori sau camere, ce vor fi regăsite în tehnologiile de conducere autonomă. Au fost anunțate companii mai mult sau mai puțin celebre, precum Aeva, aiMotive, Aurora Labs, Helm.ai, Imagry Inc., LeddarTech, Provizio, Recogni Inc., Robosense sau SiLC Technologies Inc.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
inteligenta artificiala
mercedes cla
g class electric
eqg