Metrorex anunță deschiderea mai multor casierii destinate achiziționării titlurilor de călătorie pentru elevi și studenți

Metrorex anunță deschiderea mai multor casierii destinate achiziționării titlurilor de călătorie pentru elevi și studenți
scris 29 aug 2019

Metrorex anunță deschiderea mai multor casierii destinate achiziționării titlurilor de călătorie pentru elevi și studenți. Astfel, începând din 2 septembrie vor fi deschise încă 8 casierii specializate pentru emiterea abonamentelor lunare cu preț redus 50%, față de cele 3 funcționale în perioada vacanțelor școlare.

FOTO Un mall cu piscină - reofertat la preț mai mic, Centrul a fost scos la vânzare la doi ani de la inaugurare CITEȘTE ȘI FOTO Un mall cu piscină - reofertat la preț mai mic, Centrul a fost scos la vânzare la doi ani de la inaugurare

Cele 11 casierii vor funcționa după următorul program, în stațiile:

- St. Gara de Nord 1 L-V 07:00-20:00

- St. Grozăvești L-V 07:00-20:00

- St. Piața Romană L-V 07:00-20:00 (funcționează și pe perioada vacanțelor școlare)

- St. Piața Unirii 1 L-V 07:00-20:00; S 10:30 - 17:00 (funcționează și pe perioada vacanțelor școlare)

- St. Piața Unirii 2 L-V 07:00-20:00; S 10:30 - 17:00 (funcționează și pe perioada vacanțelor școlare)

- St. Eroilor L-V 07:00-13:30

- St. Universității L-V 10:30-17:00

- St. Piața Victoriei 2 L-V 13:30-20:00

- St. Politehnica L-V 13:30-20:00

- St. Nicolae Grigorescu 1 L,Mi, V 07:00 - 13:30, Ma, J 13:30-20:00

- St. Apărătorii Patriei L, Mi, V 07:00 - 13:30, Ma, J 13:30-20:00

Totodată, până la începerea anului universitar, Metrorex va pune la dispoziția elevilor și studenților încă 6 casierii speciale față de cele 11 disponibile în anii anteriori, scrie News.ro.

Iohannis respinge numirile de miniștri avansate de PSD CITEȘTE ȘI Iohannis respinge numirile de miniștri avansate de PSD

Metrorex precizează că emiterea și personalizarea abonamentelor pentru elevi/studenți impun existența unui sistem specializat de verificare a datelor și documentelor prevăzute în Legea educației naționale nr. 1/2011 și HG nr. 42/201. Titlurile de călătorie, de care elevii/studenții beneficiază, se acordă lunar conform reglementărilor legale în vigoare.

La casele speciale se pot achiziționa abonamente pentru perioade succesive (maxim 2 abonamente) prin intermediul aplicației de personalizare.

Acte necesare pentru emiterea titlurilor de transport pentru elevi/studenți cu preț redus 50%, conform legislației în vigoare: a) pentru elevi - carnetul de elev (vizat pe anul în curs), care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, cartea de identitate pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani împliniți; b) pentru elevii claselor pregătitoare - adeverința doveditoare autentificată cu ștampila unității de învățământ acreditate/autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere; c) pentru studenții români și străini din state membre UE care studiază la o instituție de învățământ superior acreditată din România cu vârsta de până la 26 ani - legitimație de student pentru reducere la transport (vizată pe anul în curs – forma de învățământ cu frecvență), carte de identitate/pașaport; d) pentru studenții străini din state nemembre UE care studiază la o instituție de învățământ superior acreditată din România cu vârsta de până la 26 ani - legitimație de student pentru reducere la transport (vizată pe anul în curs – forma de învățământ cu frecvență), pașaport/carte de rezidență/permis de ședere.

Acte necesare pentru emiterea abonamentelor lunare gratuite, conform legislației în vigoare: a) pentru elevii orfani, elevii cu cerințe educaționale speciale precum și cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, în condițiile legii, sau tutela - carnetul de elev (vizat pe anul în curs) care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, iar la rubrica "mențiuni" va avea atestat dreptul la gratuitate de către unitatea de învățământ, cartea de identitate pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani împliniți; b) pentru studenți - legitimația de student pentru reducere la transport (vizată pe anul în curs – forma de învățământ cu frecvență) având trecutã mențiunea de gratuitate la călătoria cu metroul, carte de identitate/pașaport.

Modelele de legitimații de student pentru reducere/gratuitate la transport sunt prezentate în anexele 1 și 2 la normele metodologice aprobate de HG nr. 42/2017. În lipsa acestor documente, nu se vor emite abonamente lunare cu preț redus 50% și gratuite pentru elevi și studenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
elevi
studenti