Metrorex ar putea limita accesul călătorilor în stații

Metrorex ar putea limita accesul călătorilor în stații
scris 11 ian 2017

Mai multe stații de metrou din Capitală au fost aglomerate miercuriUnirii, Victoriei, Universitate și Gara de Nord, peroanele și căile de acces fiind pline de călători, care au fost nevoiți să aștepte mai mult timp până să urce în trenuri.

Potrivit Metrorex, pentru dirijarea călătorilor în stațiile cu un trafic crescut, respectiv Piața Unirii și Piața Victoriei 1 și 2, a fost solicitat și s-a primit sprijinul Poliției Metrou, scrie News.ro.

"Informăm călătorii că, pentru siguranța transportului și evitarea supraaglomerării pasajelor de trecere, în special la stațiile de corespondență, pentru perioade scurte de timp, este posibilă limitarea accesului în stații, în fața validatoarelor și la nivelul peronului”, au precizat reprezentanții companiei.

Aceștia susțin că Metrorex funcționează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri și trei rezerve, în intervalele cu vârf de trafic, respectiv între orele 07.00 – 9.00 și 17.00 – 19.00) , pe toate toate magistralele. Astfel, pe Magistrala 1 circulă, la orele cu trafic intens, 22 trenuri și unul de rezervă, pe Magistrala 2 - 21 de trenuri și unul de rezervă, pe Magistrala 3 - 15 trenuri și pe Magistrala 4 - patru trenuri și unul de  rezervă.

Dragnea cere Guvernului să elimine Formularul 088, coșmarul oamenilor de afaceri, în această săptămână CITEȘTE ȘI Dragnea cere Guvernului să elimine Formularul 088, coșmarul oamenilor de afaceri, în această săptămână

"În plus, se asigură succesiunea trenurilor la un interval de: maxim 3 minute la orele de vârf pe Magistrala 2, 2-3 minute pe tronsonul comun al Magistralelor 1 și 3 (Eroilor – Nicolae Grigorescu), 5-6 minute în restul timpului”, arată reprezentanții companiei.

Pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor, reprezentanții Metrorex spun că au fost luate mai multe măsuri, printre care evitarea, în perioada de vârf de trafic, a sosirii simultane a trenurilor la peroanele stațiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura și instalațiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor, respectiv în stațiile Piața Unirii, Piața Victoriei și Dristor.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex