Ministrul Transporturilor: Greva Romatsa se suspendă, traficul aerian revine la normal la ora 13.00

Ministrul Transporturilor: Greva Romatsa se suspendă, traficul aerian revine la normal la ora 13.00
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2017

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat marți că greva controlorilor de trafic aerian, începută la ora 9.00, se va suspenda, astfel încât traficul aerian revine la normal la ora 13.00.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urmă cu 30 de minute am avut o discuție cu Gabriel Turdorache (președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România - ATSR, Gabriel Tudorache, n.r.) și în acest moment se lucrează la o convenție și greva va fi suspendată. Se va reveni la normal după ora 13:00”, a declarant, la Realitatea TV, ministrul Transportului.

La ora 9.00 a început greva generală pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa, care riscă să genereze, marți, întârzieri și anulări de curse pe aeroporturile din România, scrie News.ro.

Totuși, în ultimele declarații, sindicaliștii care reprezintă interesele angajaților Romatsa au sugerat că greva ar putea fi suspendată chiar marți, după doar câteva ore. Conducerea Romatsa a cerut în instanță suspendarera grevei, iar dosarul va fi judecat în cursul acestei zile.

Japonezii de la Calsonic, furnizori pentru marile companii auto, construiesc o nouă fabrică la Ploiești și transferă producție din Asia în România CITEȘTE ȘI Japonezii de la Calsonic, furnizori pentru marile companii auto, construiesc o nouă fabrică la Ploiești și transferă producție din Asia în România

Greva a devenit o certitudine luni, după ce ultimele negocieri de la Ministerul Transporturilor au eșuat, iar călătorii nu pot afla din timp informații despre ce curse sunt anulate sau întârziate.

Conducerea Romatsa a solicitat în instanță suspendarea grevei.

Dosarul în care Romatsa a contestat legalitatea grevei va fi judecat de magistrații Tribunalului București la ora 13.30.

Ședinta era programată inițial pentru ora 8.30, dar a fost amânată după ce Ministerul Transporturilor a intervenit în proces și a cerut timp pentru a studia documentația.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
greva romatsa