Ministrul Transporturilor ia în calcul creșterea prețului călătoriei cu metroul

Ministrul Transporturilor ia în calcul creșterea prețului călătoriei cu metroul
scris 5 mar 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că este o opțiune creșterea prețului pentru călătoriile cu metroul în București, lucru care nu s-a mai întâmplat de 5-6 ani.

Drulă a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre creșterea prețului pentru călătoriile cu metroul și a afirmat: ”Este o opțiune. Nu am avut această discuție. Aștept să se instaleze noua conducere. Dar de 5-6 ani nu a mai crescut tariful. Pe partea de venituri – se poate umbla și acolo, dacă facem comparație cu alte capitale din zonă. Trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem și în pandemie și oamenii au o oarecare teamă de mijloacele de transport în comun, dar există o flexibilitate în momentul în care de 5 ani, numai dacă ne uităm la inflație, ar trebui măcar o ajustare în zona asta”.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Ministrul Transporturilor a precizat că, dacă va exista o creștere a prețului călătoriei cu metroul, aceasta nu va acoperi ”gaura” de la Metrorex, dar ajută la partea de venituri.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

”La o creștere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce undeva la 50 de milioane de lei în plus pe an, ceea ce ajută pe partea de venituri”, a mai declarat Drulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
calatorie cu metroul
metrorex