Mitsubishi trece pe pierdere

Mitsubishi trece pe pierdere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 feb 2021

Mitsubishi Motors a anunțat primele rezultate pentru trimestrul al treilea din anul fiscal 2020 (care se încheie pe 31 martie 2021), cu scăderi masive ale cifrelor la toate capitolele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile Mitsubishi Motors pe primele trei trimestre ale anului fiscal 2020 au scăzut dramatic, cu 714,1 miliarde yeni (aproximativ 5,5 miliarde euro), respectiv 43%. Cauza principală este scăderea vânzărilor cu circa 300.000 de unități, adică 35%. Din acest motiv, micul profit înregistrat în anul fiscal anterior, de 3,6 miliarde yeni, s-a transformat în pierdere operațională de 86,7 miliarde yeni, o diferență de peste 90 miliarde yeni. Pierderea totală înregistrată în contabilitate pentru cele trei trimestre se ridică la 244 miliarde yeni, adică aproximativ 2 miliarde euro.

Scăderile vânzărilor Mitsubshi au fost mari pe toate piețele, cu un vârf de -43% pe regiunea ASEAN, considerată piața principală a mărcii. Cea mai mică scădere a fost în Australia, -28%, și în America Latină, în timp ce în Japonia, Europa și China declinul a fost în intervalul 30 – 40 de procente.

Moment istoric: Dacia Sandero a devenit cel mai vândut automobil din Franța CITEȘTE ȘI Moment istoric: Dacia Sandero a devenit cel mai vândut automobil din Franța

Prognozele companiei pentru întreg anul fiscal includ un declin și mai sever, cu 810 miliarde yeni scădere a veniturilor (-36%), cu 20 de puncte procentuale mai slabe decât prognoza anterioară. Profitul operațional se va transforma în pierdere operațională, estimată la 100 de miliarde euro (circa 800 milioane euro). În ceea ce privește volumul vânzărilor la finalul anului fiscal, acestea sunt prognozate la 802 milioane uinități, în scădere cu 29 de procente față de 1,12 milioane, în anul anterior.

Nissan, principalul acționar al Mitsubishi Motors, va fi afectată de aceste rezultate, pentru perioada raportată, urmând să contabilizeze pierderile în coformitate cu cele 34% din acțiuni pe care le deține la Mitsubshi. Anul 2020 va fi primul în care Mitsubishi raportează pierderi, după achiziția pachetului de acțiuni de către Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
rezultate mitsubishi
vânzări mitsubishi