Musk intenționează să se mute în Texas, unde nu există impozit pe venit

Musk intenționează să se mute în Texas, unde nu există impozit pe venit
scris 5 dec 2020

Mai mulți prieteni și asociați ai miliardarului Elon Musk au relatat că directorul general al Tesla intenționează să se mute în Texas, asta în condițiile în care acesta și-a scos la vânzare casele din California, în acest an, în perioada în care a intrat în conflict cu autoritățile statului din cauza restricțiilor legate de Covid-19.

În acest timp, Musk își extinde afacerile din Texas și este în relații bune cu guvernatorul republican Greg Abbott, relatează News.ro.

Musk, al doilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos, se află deja frecvent în Texas. El își petrece cea mai mare parte a timpului între Austin, unde Tesla și compania sa Boring Company au operațiuni, și un sat de pe coastă numit Boca Chica, care găzduiește o unitate a SpaceX.

SpaceX a început să desfășoare activități în Texas în 2003.

Termenul limită impus de SUA pentru vânzarea TikTok a trecut fără vreun efect CITEȘTE ȘI Termenul limită impus de SUA pentru vânzarea TikTok a trecut fără vreun efect

Musk postează adesea pe Twitter fotografii și videoclipuri de la centrul de testare și lansare al SpaceX, cunoscut sub numele de Complexul de producție Starship.

California, criticată adesea de super-bogați pentru impozitele ridicate și reglementările rigide, a cunoscut un exod de nume importante din sectorul tehnologiei, în timpul pandemiei, în timp ce companiile urmăresc să reducă costurile și să se pregătească pentru un viitor de muncă distribuite.

Musk a fost printre cei mai puternici critici în acest an, comparând statul cu o echipă sportivă din campionat care a devenit mulțumită și a dezvoltat ”o problemă pentru că este câștigătoare de prea mult timp”.

În luna mai, în timp ce afacerile din California au fost forțate să rămână închise din cauza pandemiei, Musk a scris pe Twitter că mută sediul și dezvoltarea viitoare a Tesla din California în Texas și Nevada.

Ieșirea din California, unde este cel mai mare impozit pe venit din țară, în Texas, stat care nu impune impozit pe venit, ar putea economisi lui Musk miliarde de dolari pe baza pachetului său de compensare acordat în 2018.

Musk a primit 101,3 milioane de opțiuni (ajustate după scindarea acțiunilor în proporție de 5 la 1, în acest an) care sunt exercitate în timp pe măsură ce compania atinge anumite etape, inclusiv în privința capitalizării de piață.

Standard&Poor’s a confirmat ratingul României la nivelul BBB-/A-3, cu perspectivă negativă CITEȘTE ȘI Standard&Poor’s a confirmat ratingul României la nivelul BBB-/A-3, cu perspectivă negativă

Acțiunile Tesla au crescut cu 782% în ultimul an. În octombrie, Musk câștigase premii în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari înainte de impozitare, pe baza închiderii tranzacțiilor joi, o parte din totalul potențial.

Musk susține că își vinde toate ”bunurile fizice”, iar în luna mai a scris pe Twitter că ”nu va deține nicio casă”. La scurt timp după aceea, Musk și-a pus la vânzare mai multe case din California.

CNBC nu a reușit să găsească nicio înregistrare publică care să sugereze că și-a schimbat oficial reședința, iar baza de date online White Pages încă listează adresa sa principală ca fiind Los Angeles.

Chiar și oamenii care îl cunosc bine și cunosc planurile sale generale de a se muta în Texas spun că nu știu exact unde stă când este acolo și că acesta încearcă să păstreze aceste detalii private.

Cel mai înalt oficial al statului, guvernatorul Abbott, pare să fie convins că Musk va face această mutare.

Muzeului Ororilor Comunismului din Capitală va fi deschis provizoriu. Sediul temporar al noului muzeu CITEȘTE ȘI Muzeului Ororilor Comunismului din Capitală va fi deschis provizoriu. Sediul temporar al noului muzeu

În iulie, Abbott a declarat la emisiunea ”Squawk Box”, de la CNBC, că Musk i-a spus că a obținut permisul de conducere din Texas și că este ”texan de bună credință acum”.

Abbott a mai spus că Musk își construiește viitoarea fabrică Tesla în Texast, deoarece îi va oferi libertatea de ”a extinde în modul în care dorea să se extindă”.

Când a fost contactat pe acest subiect, un purtător de cuvânt al lui Abbott a refuzat să mai comenteze planurile lui Musk. Pentru a ajuta la atragerea noii fabrici Tesla, oficialii locali au acordat companiei zeci de milioane de dolari în scutiri de impozite pe proprietate.

Musk a confirmat în raportul financiar aferent trimestrului al doilea, publican în iulie, că fabrica va ocupa aproximativ 2.000 de acri la 15 minute de centrul orașului și că va fi utilizată pentru construirea vehiculelor Cybertruck, Semi, Model 3 și Model Y.

Miliardarul a declarat că fabrica va începe să livreze mașini anul viitor. Pe lângă SpaceX și Tesla, compania Boring Company are un birou în Texas. Șapte dintre cele 17 locuri de muncă oferite de companie pe site-ul său web sunt în Austin, iar Musk a sugerat construirea unui tunel acolo.

Investitorul în compania Boring Joe Lonsdale, cofondator al Palantir și prieten al lui Musk, s-a mutat recent în zona Austin din Silicon Valley.

Primele trenuri vor circula între Gara de Nord și aeroportul Otopeni din 12 decembrie CITEȘTE ȘI Primele trenuri vor circula între Gara de Nord și aeroportul Otopeni din 12 decembrie

Deocamdată, sediul Tesla se află încă în Palo Alto, California, iar compania continuă să construiască mașini în Fremont din apropiere. Adresa principală a SpaceX este în comitatul Los Angeles.

Motivația financiară personal a lui Musk pentru a părăsi California este semnificative. Conform pachetului său de compensare pe 10 ani aprobat în 2018, Musk ar putea câștiga peste 50 de miliarde de dolari sub formă de acțiuni și premii, în 12 tranșe, el ajungând deja la a patra.

Musk ar trebui să plătească impozite pe venit atunci când exercită opțiunile. Cea mai înaltă cotă a impozitului pe venit din California este de 13,3%. În Texas,este zero.

DOCUMENT Piețele în spații închise sunt redeschise. Excepții de la restricțiile de circulație cu prilejul alegerilor. LISTA actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat CITEȘTE ȘI DOCUMENT Piețele în spații închise sunt redeschise. Excepții de la restricțiile de circulație cu prilejul alegerilor. LISTA actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat

Musk a început să încaseze premii după ce compania a ajuns la o capitalizare de piață de 100 de miliarde de dolari, împreună cu valori specifice pentru venituri sau câștiguri ajustate. Fiecare creștere a capitalizării de piață cu 50 de miliarde de dolari, până la valoare totală de piață de 650 de miliarde de dolari, va duce la o altă premiere, dacă este îndeplinită o țintă de venituri sau de profitabilitate.

Compania valorează deja peste 550 de miliarde de dolari, după ce a început anul cu mult sub 100 de miliarde de dolari. În al treilea trimestru, au fost declanșate  doua și a treia tranșă, iar a patra a fost realizată în octombrie, a anunțat compania în ultimul său raport trimestrial.

Aceasta echivalează cu aproximativ 33,8 milioane din cele 101,3 milioane de acțiuni. Pentru ca pachetul să rămână intact, Musk trebuie să rămână fie CEO, fie președinte executiv și director de produs. Musk și purtătorii de cuvânt ai Tesla și SpaceX nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
texas
impozit
venit
mutare