Nicușor Dan anunță că s-au depus șase oferte pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Cine sunt ofertanții

Nicușor Dan anunță că s-au depus șase oferte pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Cine sunt ofertanții
scris 29 iul 2022

Primarul general al Capitalei anunță că s-au primit șase oferte în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de autobuze electrice și urmează evaluarea acestora. Valoarea estimată a contractului depășește 300 de milioane de lei, iar primele 34 de autobuze trebuie livrate în primul an de la semnarea contractului.

”A fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora”, a transmis Nicușor Dan, potrivit News.ro

FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO MINI schimbă radical designul cu conceptul Aceman, un crossover electric de dimensiunile Dacia Spring

Primarul precizează că au fost depuse 6 oferte: 

1) BMC TRUCK & BUS

2) SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o.

3) KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S

4) MERCEDES-BENZ TRUCKS & BUSES ROMANIA SRL

5) NEW KOPEL CAR IMPORT

6) Asocierea dintre OTOKAR EUROPE FILIALA BUCUREȘTI (Leader) și Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.S.

”Urmează etapa de evaluare a ofertelor, astfel încât să putem desemna un câștigător în cel mai scurt timp”, a mai transmis primarul general. 

Valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor.

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime și vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
autobuze electrice