Nissan închide fabrica din Sunderland după expirarea contractului cu Renault

Nissan închide fabrica din Sunderland după expirarea contractului cu Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2022

Nissan va închide fabrica sa de motoare din Sunderland, Marea Britanie, în 2024, când va expira contractul cu singurul său client, Renault, informează Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform informațiilor citate, al treilea producător auto nipon a decis să închidă, după mai mult de 30 de ani, masiva sa unitate din Sunderland, unde produce chiulase pentru motoarele cu combustie ale Renault, scrie Agerpres.

Grindeanu: TAROM poate fi salvat! Solidaritate din partea celor care au venituri mari cu cei care încă sunt plătiți cu salariul minim pe economie! CITEȘTE ȘI Grindeanu: TAROM poate fi salvat! Solidaritate din partea celor care au venituri mari cu cei care încă sunt plătiți cu salariul minim pe economie!

Decizia nu va duce la concedieri, toți cei 250 de angajați care lucrează acolo fiind relocați spre alte activități din Sunderland.

Contractul cu Renault, cu care Nissan are o alianță strategică, urmează să expire în primul trimestru din 2024.

La solicitarea Sky News, un purtător de cuvânt al Nissan a declarat: "De la începutul lui 2024, Nissan Sunderland Plant va renunța la fabricarea de chiulase".

Fabrica va produce primele mașini complet electrice din 2022

Renault și Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
renault