Nissan își reduce prezența în Europa, ca parte a planului global de restructurare

Nissan își reduce prezența în Europa, ca parte a planului global de restructurare
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2021

Producătorul auto Nissan Motor intenționează să-și reducă și mai mult prezența în Europa și să externalizeze operațiunile de fabricare și vânzare a mașinilor sale către partenerul de alianță Renault, a anunțat publicația niponă Yomiuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca parte a planului său global de restructurare, Nissan va reduce canalele sale de distribuție în 30 de țări, în special în Europa de Est. De asemenea, compania intenționează să își închidă fabrica din Avila (Spania) și să o transforme într-un depozit, susține Yomiuri, care nu furnizează detalii privind nivelul externalizării operațiunilor Nissan, scrie Agerpres.

Amânarea reducerii TVA pentru locuințele scumpe, anunțată în premieră de Profit.ro, bulversează piața: blochează mii de cumpărători, investitorii pierd sute de mii de euro pe proiect. „Multe lucruri par năruite în acest moment!“ CITEȘTE ȘI Amânarea reducerii TVA pentru locuințele scumpe, anunțată în premieră de Profit.ro, bulversează piața: blochează mii de cumpărători, investitorii pierd sute de mii de euro pe proiect. „Multe lucruri par năruite în acest moment!“

În prezent, Nissan își reduce operațiunile din Europa pentru a se concentra pe China, SUA și Japonia.

În următorii patru ani Nissan își va micșora capacitatea de producție cu o cincime și gama de modele, pentru a-și reduce costurile fixe cu 300 de miliarde de yeni (2,8 miliarde de dolari), în încercarea de a deveni un producător mai mic și mai eficient, în urma scăderii vânzărilor.

Decizia face parte din noul plan de restructurare pe plan global al producătorului auto nipon, menit să asigure o creștere solidă, după expansiunea excesivă din trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
masini