Nissan Qashqai, rechemat în service în România, pentru defecțiuni la motor

Nissan Qashqai, rechemat în service în România, pentru defecțiuni la motor
scris 12 apr 2019

Nissan va rechema în România un număr de peste 300 de automobile Qashqai, ca urmare a riscului de supraîncălzire a motorului.

Importatorul Nissan în România, Renault Commercial Roumanie SRL, a notificat Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorilor despre o rechemare în service pentru un număr de 320 de autovehicule Nissan Qashqai, ultima generație, echipat cu motorul 1.5 dCi (K9K), din cauza unei posibile defecțiuni a grupului motoventilator. Mai exact, potrivit descrierii, “condensatorul ceramic al grupului motoventilator de răcire motor ar putea genera un scrutcircuit și defectarea grupului motoventilator.

”Dacă șoferul continuă să conducă mașina cu această defecțiune, temepratura lichidului de răcire crește, la fel și temperatura motorului. Cei de la Nissan spun că “oftul de protecție al motorului va reduce cuplul disponibil și va aprinde în bord martorul luminos”. Practic, mașina rămâne fără putere, însă există un pericol foarte mare din cauza supraîncălzirii motorului.

FOTO Citroen C5 Aircross, 4 stele EuroNCAP, în cele mai dure teste din istorie CITEȘTE ȘI FOTO Citroen C5 Aircross, 4 stele EuroNCAP, în cele mai dure teste din istorie

Proprietarii mașinilor vor fi înștiințați pentru a se prezenta la un service autorizat Nissan. Remedierea constă în înlocuirea grupului motoventilator, operațiune fiind estimaă la circa 2 ore.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nissan qashqai
rechemare nissan
grup motoventilator nissan