Nissan va renunța să mai vândă mașini diesel în Europa

Nissan va renunța să mai vândă mașini diesel în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mai 2018

Nissan va retrage de pe piață mașinile care sunt echipate cu motoare diesel, potrivit unei declarații făcute de un purtător de cuvânt al mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Marca japoneză Nissan, parte a alianței Renault Nissan Mitsubishi, va înceta, treptat, să mai furnizeze clienților motoare diesel, din cauza faptului că cererea de astfel de motoare este tot mai scăzută. Europenii se tem de taxe mărite, de interdicții și de alte tipuri de restricții pe care statele din UE ar putea să le aplice acestor tipuri de mașini, astfel că preferă din ce în ce mai mult mașini pe benzină sau hibrid.

Potrivit declarației unui reprezentant al Nissan, citat de Automotive News, pe termen scurt vor mai exista mașini diesel în oferta deaelrilor, dar pe termen lung marca se va concentra pe mașini electrificate.

FOTO Ministrul Transporturilor, inspecții-surpriză pe șantierele A3 și Magistralei 3 de metrou. Concluziile, pe Facebook: Mobilizare slabă la autostradă, așteptări mari și promisiuni pentru Drumul Taberei CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Transporturilor, inspecții-surpriză pe șantierele A3 și Magistralei 3 de metrou. Concluziile, pe Facebook: Mobilizare slabă la autostradă, așteptări mari și promisiuni pentru Drumul Taberei

„Alături de alți producători și organizații din industrie, putem vedea declinul progresiv al dieselului, dar nu putem anticipa disparțiția sa bruscă pe termen scurt”, au precizat cei de la Nissan. „În acest moment și pentru mulți clienți, motoarele diesel moderne vor rămâne solicitate și vor continua să fie disponibile în oferta Nissan de motopropulsoare”.

„În Europa, unde sunt concentrate vânzările noastre diesel, electrificare noastră ne va permite să întrerupem dieselul gradual de la autoturisme la momentul reînnoirii fiecărui vehicul", au adăugat aceștia.

Vânzările de mașini diesel în Europa au scăzut accelerat în ultimii ani, ajungând la circa 40% din piață cu tendințe de scădere și mai accentuată.

Toyota a fost prima marcă de automobile care a anunțat că va renunța să mai vândă mașini diesel în Europa, prima piață pe care s-a întâmplat acest lucru fiind Italia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
diesel