Nissan, vânzări și venituri în scădere în anul fiscal 2018. Renault, acționar principal, anunță încasări consistente din profitul japonezilor

Nissan, vânzări și venituri în scădere în anul fiscal 2018. Renault, acționar principal, anunță încasări consistente din profitul japonezilor
scris 19 nov 2018

Nissan Motor a anunțat rezultatele financiare și vânzările pentru al doilea trimestru din anul fiscal 2018, cu scăderi de venituri și profit, dar și la capitolul livrări.

Nissan Motor a înregistrat un declin al veniturilor de 2,1%, la 5,53 trilioane yeni (43 miliarde euro) în prima jumătate a anului fiscal 2018 (aprilie - septembrie), dar și a profitului brut, la 210,3 miliarde yeni (1,6 miliarde euro), cu un procent mare, 25,4%, ceea ce a condus la o marjă de profit de 3,8%.

Nissan anunță că vânzările en-gros au scăzut planificat, ca urmare a eforturilor companiei de a reduce stocurile dealerilor și de a îmbunătăți calitatea procesului de vânzare. Venitul net a scăzut cu 10,9%, la 246,3 miliarde yeni (1,9 miliarde euro).

FOTO Skoda Scala, viitoarea „Octavia hatchback”, lansare pe 6 decembrie într-un oraș inedit. Prima imagine cu interiorul mașinii CITEȘTE ȘI FOTO Skoda Scala, viitoarea „Octavia hatchback”, lansare pe 6 decembrie într-un oraș inedit. Prima imagine cu interiorul mașinii

Vânzările s-au ridicat la 2,6 milioane de vehicule, cu 1,8% mai puține decât în 2017, în intervalul similar. În ultimul triestru (iulie - septembrie), compania a vânzut 1,37 milioane de vehicule, cu 0,7% mai puține. Cota de piață a Nissan la nviel global a scăzut la 5,8%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale.

Nissan a anunțat un volum al dividendelor distribuite de 931,2 milioane de euro.

La rândul său, Renault a anunțat că veniturile sale din trimestrul trei al lui 2018 (iulie - septembrie) vor fi suplimentate cu dividendele datorate de Nissan pentru acest trimestru. Acestea se ridică la 384 milioane de euro, corespunzător procentului de acțiuni deținute de compania franceză la constructorul nipon.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
piata auto
rezultate financiare
renault