Nouă avioane au fost aduse la sol în America de Sud în urma unor amenințări cu bombă

Nouă avioane au fost aduse la sol în America de Sud în urma unor amenințări cu bombă
scris 17 aug 2018

Nouă avioane au fost forțate joi să își schimbe de urgență rutele în spațiul aerian din Chile, Argentina și Peru din cauza unor amenințări cu bombă primite de către Autoritatea Aviației Civile (DGAC) din Chile, relatează Reuters.

Cel puțin două dintre avioane erau operate de LATAM Airlines și trei de Sky, o companie low-cost din Chile, conform companiilor.

Victor Villalobos Collao, directorul general al DGAC, a declarat că au fost făcute în total 11 amenințări, două dintre ele fiind „fictive” iar celelalte nouă s-au referit la zboruri existente. Niciuna dintre aeronave nu avea explozibil la bord iar cel puțin unul dintre avioane a putut să își reia ulterior zborul, a adăugat Collao. El a adăugat că birourile LATAM și DGAC au primit avertizarea privind posibile bombe la bordul avioanelor iar poliția încearcă în prezent să îi găsească pe cei responsabili, scrie News.ro

Autoritățile de reglementare americane au trimis citații Tesla în investigația privind tweet-urile lui Musk CITEȘTE ȘI Autoritățile de reglementare americane au trimis citații Tesla în investigația privind tweet-urile lui Musk

Pentru patru dintre zboruri, Santiago, capitala din Chile, era ori destinația ori punctul de plecare. Unul dintre zboruri, Sky 162, a decolat de pe aeroportul Merino Benitez din Santiago și se îndrepta către orașul nordic Antofagasta atunci când a fost redirecționat înapoi către Santiago. Un alt zbor, LATAM 800, care a decolat din Auckland, în Noua Zeelandă, a aterizat de urgență la Santiago. Avionul este cercetat în prezent de autorități, a anunțat DGAC.

viewscnt
Afla mai multe despre
america de sud
avioane
amenintare cu bomba