Nouă facilitate care se aplică pentru șoferii Uber, Bolt, Yango: Vor putea primi autorizație și pentru un alt tip de autovehicule

Nouă facilitate care se aplică pentru șoferii Uber, Bolt, Yango: Vor putea primi autorizație și pentru un alt tip de autovehicule
scris 24 iul 2020

Activitățile de transport alternativ/rideharing, precum Uber, Bolt sau Yango, vor fi autorizate și pentru autovehicule cu un număr de locuri mai mare de 5, limita prevăzută acum în legislație. Șeful statului a promulgat un proiect de lege care prevede autorizarea autovehiculelor care au cel mult 9 locuri.

Proiectul, adoptat la finele lunii trecute de Parlament, intră în vigoare în trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

De ce este important: Conform legislației în vigoare, o condiție care impusă pentru activitățile de transport alternativ/ridesharing este ca autovehiculul autorizat să aibă cel mul 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto.

Veste bună sau nu - Permisul auto va putea fi obținut la vârste mai mici în cazul anumitor categorii de autovehicule și în anumite condiții CITEȘTE ȘI Veste bună sau nu - Permisul auto va putea fi obținut la vârste mai mici în cazul anumitor categorii de autovehicule și în anumite condiții

Autorii proiectului subliniază că dispozițiile legale privind transporturile rutiere de mărfuri și persoane sunt menite să asigure și respectarea principiilor liberei concurențe, garantarea accesului liber și nediscriminatoriu la piața transportului rutier, protecția drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice și juridice și pentru satisfacerea necesităților economiei național.

Mai mult, la art. 3, pct. 2 al Ordonanței Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, autoturismul este definit ca: autovehicul cu cel puțin 4 roți și o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h, conceput și construit pentru transportul de persoane, care are cel mult 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție

Prin urmare, noua lege prevede că autoturismele cu care se efectuează transport alternativ ”au maxim 9 locuri, inclusiv locul conducătorului auto”.

”Limitarea numărului de locuri actuală, la 5, inclusiv conducătorul auto, duce la discriminări și îngrădirea accesului la piața transportului alternativ pentru acei posesori de autovehicule care se încadrează în definiția autoturismului așa cum este înțeleasă aceasta de O.G. 27/2011”, arată inițiatorii noii legi.

Profit.ro a relatat că un proiect de lege depus recent la Parlament prevede introducerea acelorași condiții de autorizare și pentru taximetriști.

viewscnt
Afla mai multe despre
ridesharing
transport
uber
bolt
yango
autovehicul
locuri