Numărul de pasageri în transportul feroviar a crescut

Numărul de pasageri în transportul feroviar a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2023

Transportul feroviar a înregistrat, în primul trimestru din 2023, o creștere cu 22,4% a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului trecut, și cu 27,8% în ceea ce privește parcursul acestora, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În perioada analizată, transportul rutier de pasageri a deținut cea mai mare pondere în total (78,7%), fiind urmat de transportul feroviar (16,7%). În transportul internațional de pasageri au fost înregistrați 4,4% din totalul pasagerilor, dintre care 94,8% în transport aerian, scrie Agerpres.

Uber introduce în București un nou sistem al taxei de anulare CITEȘTE ȘI Uber introduce în București un nou sistem al taxei de anulare

Transportul rutier de pasageri a înregistrat, în primele trei luni din 2023, o creștere cu 35,5% în ceea ce privește numărul de pasageri, comparativ cu trimestrul I anul precedent, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 20,9%.

În transportul pe căi navigabile interioare au fost înregistrați 13.000 pasageri, în timp ce în transportul maritim nu au fost consemnați pasageri.

Transportul aerian a înregistrat cea mai însemnată creștere dintre modurile de transport, în ceea ce privește numărul de pasageri, respectiv cu 60% față de perioada ianuarie-martie 2022, 91,4% dintre aceștia fiind înregistrați în curse internaționale.

Distanța medie de transport a unui pasager a fost superioară trimestrului I 2022 în transportul feroviar, creștere cu 4,5%, dar a înregistrat scădere cu 10,7% în transportul rutier și cu 4,1% în transportul pe căi navigabile interioare, potrivit INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
ins