O aeronavă TAROM, care decolase spre Londra, a fost întoarsă pe Aeroportul ”Henri Coandă”

O aeronavă TAROM, care decolase spre Londra, a fost întoarsă pe Aeroportul ”Henri Coandă”

Foto: Facebook Tarom

scris 5 dec 2020

O aeronavă a companiei naționale TAROM, care trebuia să zboare sâmbătă spre Londra, a fost întoarsă înapoi pe Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, în urma identificării unei ”indicații neconforme”, după cum a relatat compania.

”Vă informăm faptul că în cursul zilei de astăzi, sâmbăta, 5 decembrie 2020, zborul programat București OTP - Londra LHR #RO391 va avea o întârziere de aproximativ 120 minute. Aeronava Boeing 737-800NG a decolat la ora programată, însă la scurt timp după, a fost identificată o indicație neconformă. În acest sens, pentru siguranța pasagerilor, echipajul a luat decizia de a întoarce aeronava la bază, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" Bucurști, urmând ca pasagerii și bagajele acestora să fie transferate direct către o altă aeronavă pregatită în vederea zborului spre Londra”, a comunicat TAROM.

Atenționare oficială: Vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de o libertate de mișcare mai mare CITEȘTE ȘI Atenționare oficială: Vaccinarea anti-Covid nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de o libertate de mișcare mai mare

Guvernul a aprobat, recent, printr-un memorandum, planul de restructurare a companiei naționale TAROM și ajutorul de stat care va fi acordat în acest scop, document prezentat anterior de Profit.ro.

Compania aeriană națională TAROM are un plan de restructurare, analizat de Profit.ro, pentru care a estimat un cost de până la 1,84 miliarde lei (aproximativ 380,3 milioane euro), din care solicită 923,6 milioane lei (aproximativ 190,8 milioane euro) ca ajutor de stat individual de restructurare din partea Guvernului. Promite în schimb scăderea cu 33% a numărului total al angajaților, inclusiv reducerea cu 50% a pozițiilor de management, respectiv reducerea cheltuielilor prin închiderea unor agenții, optimizarea rutelor operate și a costurilor privind combustibilul.

Planul, expus sumar în luna iunie, prevede că aproape 400 de angajați din totalul de 1.600 ai companiei aeriene naționale TAROM dispar din schema de personal până la sfârșitul anului, fără detalii legate de alte măsuri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
restructurare
ajutor
stat
guvern
imprumut
personal
reducere
scadere
costuri
agentii
cheltuieli
rute
zboruri
aeronave