O nouă alianță după Volkswagen-Amazon: BMW și Microsoft creează o platformă deschisă bazată pe Azure Industrial IoT

O nouă alianță după Volkswagen-Amazon: BMW și Microsoft creează o platformă deschisă bazată pe Azure Industrial IoT
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 apr 2019

BMW va realiza cu ajutorul Microsoft o platformă industrială deschisă care urmărește stimularea inovației și acelerarea dezvoltării de uzine smart, anunță cele două companii. Platforma va fi destinată conectării roboților și va fi disponibilă și altor companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Este a doua alianță de acest tip după cea încheiată între Volkswagen și Amazon, pentru conectarea a 122 de uzine.

Protocolul BMW - Microsoft are ca scop crearea Open Manufacturing Platform, care va „sparge barierele” impuse de sisteme proprietare, prin dezvoltarea unui cadru de tehnologie deschisă și o comunitate de cross-industry. Cele două părți se așteaptă ca OMP să fie folosită împreună de participanți din sectoarele auto și din alte sectoare. Ținta este accelerarea dezvoltării Internet of Things industrial.

Platforma deschisă pe care o vor dezvolta cei de la BMW va avea la bază platforma de cloud Microsoft Azure Industrial IoT și va oferi o arhitectură cu componente open-source bazată pe standarde industriale deschise dar și pe un model de date deschis. Utilizatorii vor avea acces la structura platformei dar vor putea controla datele proprii.

În prezent, BMW Group are peste 3.000 de mașini, roboți și sisteme de transport industrial conectate la platforma proprie IoT, construită pe cloud-ul Microsoft Azure. BMW dorește să contribuie cu propria platformă la dezvoltarea comunității OMP, prin intermediul cazurilor de utilizare inițială relevante. BMW dă exemplu folosirea platformei IoT la sistemele de transport autonome din uzina Regensburg, una din cele 30 de uzine ale grupului din lume. Această platformă a permis companiei să simplifice procesele logistice printr-o coordonare centrală a transportului, generând o eficiență logistică mai mare.

Tesla Model 3 a depășit în vânzări, în Europa, limuzinele de clasă medie, C Class, A4 și Serie 3, în prima lună de lansare CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 a depășit în vânzări, în Europa, limuzinele de clasă medie, C Class, A4 și Serie 3, în prima lună de lansare

Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG, responsabil de producție: „Interconectarea locurilor de producție și a sistemelor la fel ca și integrarea securizată a partenerilor și furnizorilor sunt în mod particular importante. Ne-am bazat pe servicii de cloud din 2016 și dezvoltăm permanent noi abordări. Cu Open Manufacturing Platform ca următor pas noi vrem să facem soluțiile noastre disponibile altor companii și împreună să ridicăm potențialul în vederea asigurării poziției noastre puternice în piață pe termen lung”.

Într-un limbaj mai simplu, platforma OMP va folosi pentru conectarea mașinilor industriale și integrarea sistemelor din uzine, inclusiv cele ale furnizorilor. BMW spune că OMP va fi compatibilă cu arhitectura Industry 4.0.

Comunitatea OMP este în curs de formare. Va exista un Advisory Board al OMP, care va avea un set de 4 - 6 parteneri inițiali și un minimum de 15 cazuri de utilizare rulate într-un mediu de producție, până la sfârșitul anului. BMW și Microsoft încurajează și alte companii să se alăture platformei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
microsoft
parteneriat bmw microsoft
internet of things
uzina auto bmw