O sută de investitori instituționali cer Airbus despăgubiri de 300 de milioane de euro, într-un proces colectiv în Olanda

O sută de investitori instituționali cer Airbus despăgubiri de 300 de milioane de euro, într-un proces colectiv în Olanda
scris 9 ian 2022

O sută de investitori instituționali au intentat o acțiune colectivă împotriva Airbus într-un tribunal olandez, spunând că au suportat daune de cel puțin 300 de milioane de euro ca urmare a unui comportament incorect al companiei, transmite Reuters.

Procesul, intentat de Fundația pentru Compensarea Pierderilor Investitorilor pe 3 ianuarie, la Tribunalul Districtual de la Haga, spune că investitorii au suferit pierderi după ce au cumpărat acțiuni la Airbus SE,  care erau supraevaluate, deoarece compania a ascuns informații despre corupția din cadrul acesteia, scrie News.ro.

VIDEO BMW a dezvăluit prima mașină din lume care își schimbă culoarea CITEȘTE ȘI VIDEO BMW a dezvăluit prima mașină din lume care își schimbă culoarea

Procesul a dat în judecată și firmele de contabilitate și audit KMPG și Ernst & Young.

Un purtător de cuvânt al Airbus, care a dezvăluit că se confruntă cu pretenții civile în Olanda în raportul său privind veniturile din trimestrul al treilea din 2021, a declarat că Airbus nu va comenta litigiile în curs.

În raportul său financiar, Airbus a spus că are ”temeiuri solide pentru a se apăra împotriva acuzațiilor”.

KMPG și Ernst & Young nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Ziarul olandez Het Financieele Dagblad a scris pentru prima dată despre dosarul împotriva Airbus, care are sediul central în Toulouse, Franța, și sediul social în orașul olandez Leiden.

Constructorul de avioane a acceptat în 2020 o amendă de 4 miliarde de dolari într-un acord cu autoritățile franceze, britanice și americane pentru a soluționa o investigație de trei ani privind luarea de mită și corupția din cauza practicilor de vânzare.

”Peste 100 de investitori instituționali s-au alăturat acum Fundației și se așteaptă ca acest număr să crească”, se arată în dosar.

”Prejudiciul suportat de participanții actuali este de aproximativ 300 de milioane de euro. Pe măsură ce mai mulți participanți se alătură, acestă sumă va crește”, se arată în comunicat.

Procesul olandez solicită reprezentanților inculpaților să se prezinte la o ședință de judecată pe 6 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
olanda