Oficiali Renault, așteptați luni la ministerul Mediului din Franța pentru explicații privind depășirea normelor de poluare

Oficiali Renault, așteptați luni la ministerul Mediului din Franța pentru explicații privind depășirea normelor de poluare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 ian 2016

Reprezentanții producătorului auto Renault, la sediile căruia au fost efectuate săptămâna trecută mai multe percheziții în cadrul unei anchete privind emisiile de noxe, vor fi audiați luni de o comisie tehnică a ministerului Mediului și Energiei din Franța, scrie Les Echos. Proprietarul Dacia va trebui să explice de ce unele dintre modelele testate de autoritățile franceze depășesc nivelul admis pentru emisiile de gaze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul francez a dispus declanșarea unei anchete oficiale pentru a stabili dacă vehiculele aflate în circulație pe străzile din Franța respectă standardele legale privind emisiile de gaze, în contextul scandalului izbucnit în luna septembrie, după ce grupul german Volkswagen a admis că peste 11 milioane de vehicule vândute în ultimii șapte ani au fost echipate cu un dispozitiv ilegal, care permite manipularea testelor antipoluare.

Testele efectuate până în prezent de autoritățile franceze nu au relevat prezența unui astfel de dispozitiv pe mașinile Renault, însă unele dintre modele diesel depășesc nivelul de noxe maxim admis, a spus joi ministrul Mediului și Energiei, Segolene Royal. Ministrul a precizat că emisiile de gaze au fost depășite și în cazul a doi constructori străini, fără să precizeze modelele afectate.  

Reprezentanții Renault vor apărea luni în fața unei comisii înființate de minister pentru a da explicații privind cauzele depășirii pragului legal de emisii nocive și vor prezenta soluții pentru remedierea problemelor, potrivit Les Echos, care citează surse familiare cu situația.

Acțiunile Renault se prăbușesc cu peste 21% în urma informațiilor privind perchezițiile la sediile companiei CITEȘTE ȘI Acțiunile Renault se prăbușesc cu peste 21% în urma informațiilor privind perchezițiile la sediile companiei

Acțiunile Renault au scăzut cu peste 21% în ședința de tranzacționare joi în urma informațiilor privind o serie de percheziții declanșate de autoritățile anti-fraudă franceze la birourile companiei, de unde au fost ridicate calculatoare.

Declinul s-a atenuat în a doua parte a zilei, însă titlurile Renault au închis cu o scădere de aproape 9%. Vineri, acțiunile companiei au mai pierdut 3,4% din valoare, astfel că în numai două zile, capitalizarea Renault s-a redus cu 3 miliarde de euro, de la aproape 25 miliarde euro la închiderea de miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
emisii
poluare
ancheta
franta