Fiat Chrysler neagă acuzațiile privind falsificarea vânzărilor în SUA

Fiat Chrysler neagă acuzațiile privind falsificarea vânzărilor în SUA

Foto: fcanorthamerica.com

scris 15 ian 2016

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a negat acuzațiile lansate joi împotriva sa de doi dealeri auto din SUA, potrivit cărora grupul ar fi plătit mai mulți dealeri să raporteze un număr mai mare de vânzări de automobile FCA decât cel real. Potrivit grupului auto, acuzațiile privind falsificarea vânzărilor pe piața americană sunt produsul nemulțumirii  celor doi dealeri, care ar fi eșuat să onoreze contractele semnate cu Fiat Chrysler.

Doi dealeri din statele Illinois și Florida , deținuți de Napleton Automotive Group, au intentat săptămâna aceasta un proces împotriva Fiat Chrysler, acuzând grupul că a ”umflat” datele referitoare la vânzările lunare, în complicitate cu unii dealeri. Fiat Chrysler a raportat creșteri lunare a vânzărilor din SUA timp de 69 de luni consecutive, scrie Wall Street Journal.  

Potrivit dealerilor Napleton, Fiat Chrysler ar fi plătit mai mulți dealeri ca să falsifice cifrele privind numărul de automobile vândute.

Acțiunile Fiat Chrysler au scăzut drastic, după acuzațiile privind fasificarea vânzărilor CITEȘTE ȘI Acțiunile Fiat Chrysler au scăzut drastic, după acuzațiile privind fasificarea vânzărilor

"Procesul nu este altceva decât produsul nemulțumirii a doi dealeri care nu au reușit să își îndeplinească obligațiile contractuale semnate cu divizia din SUA a Fiat Chrysler Automobiles. Aceștia au eșuat constant să își onoreze obligațiile, cel puțin începând cu anul 2012. În ultimele câteva luni, cei doi dealeri au recurs la amenințări cu inițierea unui proces pentru a constrânge, ilegal, FCA să le acorde un tratament preferențial, inclusiv prin deschiderea de noi puncte de vânzare în cadrul rețelei FCA din SUA", se arată într-un comunicat al Fiat Chrysler.

Potrivit grupului auto, acuzațiile celor doi dealeri sunt nefondate.

Acțiunile Fiat Chrysler au fost suspendate joi în mai multe rânduri de la tranzacționare la Milano, după ce au scăzut cu până la 11%.

Vânzările Fiat au crescut anul trecut cu 7% pe piața americană, la 2,24 milioane de unități, fiind a șasea creștere anuală consecutivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fiat
vanzari
dealeri
falsificare
proces
acuzatii